Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Polévka z pečeného květáku

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Polévka z pečeného květáku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

květák 0.5 ks
česnek 2
olej 3 PL
paprika uzená 1 PL
máslo 1 PL
mrkev 2 ks
pórek 1 ks
vývar 1 l
citronová štáva
na ochucení

Předehřejte troubu na 220 C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut. V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo petrželkou.

Autor: zeibertovaa

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit