Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z pórku, krup a cizrny

Polévka z pórku, krup a cizrny

3.5/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3904 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 527 g
Tuky 98 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tahle sytá zimní polévka chutná nejlíp druhý den. Chutě se rozvinou a krásně spojí!

Související recepty

Suroviny

Na polévku
pórek 3 ks
nakrájený na kostičky
velká, oloupaná, nahrubo
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
olivový olej 5 PL
omytý horkou vodou
česnek 2 stroužky
rozdrcené
červená, nasekaná
nahrubo nasekané
cizrna 400 g
konzervovaná, slitá
vývar zeleninový 2,5 l
může být z kostky
rozmarýn snítka
kroupy 250 g
propláchnuté, přelité vroucí vodou
sůl
pepř

Postup

1
Kroupy podle návodu na obalu zalijte vodou a půl hodiny povařte doměkka. Pórek, cibuli, mrkev, celer a olivový olej mezitím dejte do velkého hrnce. Na mírném ohni poduste asi pět minut tak, aby zelenina začala měknout. Z pomeranče jemně ostrouhejte kůru a přidejte ji spolu s česnekem, chilli papričkou a cukrem k osmahnuté zelenině. Minutu prohřívejte, pak přidejte rajčata. Pomeranč rozpulte a rovnou do hrnce z něj vymačkejte šťávu.

2
Vsypte cizrnu, kroupy, přilijte vývar a přidejte rozmarýn a bobkový list. Uveďte do varu a nechte dvacet minut probublávat. Osolte, opepřete a podávejte s chlebem a strouhaným sýrem.

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...