Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Polévka z pórku, krup a cizrny

Polévka z pórku, krup a cizrny

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3904 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 527 g
Tuky 98 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tahle sytá zimní polévka chutná nejlíp druhý den. Chutě se rozvinou a krásně spojí!

Suroviny

Na polévku
pórek 3 ks
nakrájený na kostičky
cibule 2 ks
velká, oloupaná, nahrubo
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
olivový olej 5 PL
pomeranč 1 ks
omytý horkou vodou
česnek 2 stroužky
rozdrcené
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná
krupicový cukr 1 ČL
rajčata 2 ks
nahrubo nasekané
cizrna 400 g
konzervovaná, slitá
vývar zeleninový 2.5 l
může být z kostky
rozmarýn snítka
bobkový list 1 ks
kroupy 250 g
propláchnuté, přelité vroucí vodou
sůl
pepř
1.  Kroupy podle návodu na obalu zalijte vodou a půl hodiny povařte doměkka. Pórek, cibuli, mrkev, celer a olivový olej mezitím dejte do velkého hrnce. Na mírném ohni poduste asi pět minut tak, aby zelenina začala měknout. Z pomeranče jemně ostrouhejte kůru a přidejte ji spolu s česnekem, chilli papričkou a cukrem k osmahnuté zelenině. Minutu prohřívejte, pak přidejte rajčata. Pomeranč rozpulte a rovnou do hrnce z něj vymačkejte šťávu.

2.  Vsypte cizrnu, kroupy, přilijte vývar a přidejte rozmarýn a bobkový list. Uveďte do varu a nechte dvacet minut probublávat. Osolte, opepřete a podávejte s chlebem a strouhaným sýrem.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit