0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z pórku, krup a cizrny

Polévka z pórku, krup a cizrny

3.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3904 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 527 g
Tuky 98 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tahle sytá zimní polévka chutná nejlíp druhý den. Chutě se rozvinou a krásně spojí!

Suroviny

Na polévku
pórek 3 ks
nakrájený na kostičky
cibule 2 ks
velká, oloupaná, nahrubo
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
olivový olej 5 PL
pomeranč 1 ks
omytý horkou vodou
česnek 2 stroužky
rozdrcené
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná
krupicový cukr 1 ČL
rajče 2 ks
nahrubo nasekané
cizrna 400 g
konzervovaná, slitá
vývar zeleninový 2.5 l
může být z kostky
rozmarýn snítka
bobkový list 1 ks
kroupy 250 g
propláchnuté, přelité vroucí vodou
sůl
pepř
1.  Kroupy podle návodu na obalu zalijte vodou a půl hodiny povařte doměkka. Pórek, cibuli, mrkev, celer a olivový olej mezitím dejte do velkého hrnce. Na mírném ohni poduste asi pět minut tak, aby zelenina začala měknout. Z pomeranče jemně ostrouhejte kůru a přidejte ji spolu s česnekem, chilli papričkou a cukrem k osmahnuté zelenině. Minutu prohřívejte, pak přidejte rajčata. Pomeranč rozpulte a rovnou do hrnce z něj vymačkejte šťávu.

2.  Vsypte cizrnu, kroupy, přilijte vývar a přidejte rozmarýn a bobkový list. Uveďte do varu a nechte dvacet minut probublávat. Osolte, opepřete a podávejte s chlebem a strouhaným sýrem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit