Nejlepší jsou vlastní, čerstvě upečené papriky. Pokud si na ně netroufnete, kupte už hotové, naložené v oleji. Pomazánka z pečených paprik vás svou dokonalou chutí rozhodně nadchne.
Suroviny
Postup
Papriky potřete olejem, posypte částí tymiánových lístků a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15–20 minut, dokud jim slupky mírně nezčernají a nezačnou se odlupovat.
Pak papriky přesuňte do mísy, přetáhněte ji potravinovou fólií a nechte je vychladnout (papriky můžete dát i do sáčku se zipem).
Zchladlé papriky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Papriky ochuťte vinným octem, promíchejte je s rozdrobenou fetou, tymiánem, osolte a opepřete.
Rozdělte pomazánku na opečené plátky baget a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Bagetu opečte v toustovači, nasucho na pánvi nebo v troubě; třeba pod grilem.