Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomazánka z pečených paprik
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 19
Do 50 minut Velmi snadné na 15-20 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 931 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 86 g
Tuky 45 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší jsou vlastní, čerstvě upečené papriky. Pokud si na ně netroufnete, kupte už hotové, naložené v oleji. Pomazánka z pečených paprik vás svou dokonalou chutí rozhodně nadchne.

Související recepty

Suroviny

bageta 1 ks
bílá, nakrájená na plátky a opečená (viz Něco navíc)
(např. Apetina)
olej
na potření paprik
tymián
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý
na dochucení

Postup

1

Papriky potřete olejem, posypte částí tymiánových lístků a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15–20 minut, dokud jim slupky mírně nezčernají a nezačnou se odlupovat.

2

Pak papriky přesuňte do mísy, přetáhněte ji potravinovou fólií a nechte je vychladnout (papriky můžete dát i do sáčku se zipem).

3

Zchladlé papriky oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Papriky ochuťte vinným octem, promíchejte je s rozdrobenou fetou, tymiánem, osolte a opepřete.

5

Rozdělte pomazánku na opečené plátky baget a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Bagetu opečte v toustovači, nasucho na pánvi nebo v troubě; třeba pod grilem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín