Připravte si tuto rybí pomazánku se smetanovým sýrem, citronem, koprem a pikantními tóny křenu – skvělý recept na poslední chvíli, vděčný nejen na silvestrovskou párty, ale i snadnou studenou večeři.
Suroviny
krémový sýr
140
g
křenová pasta
1
ČL
citron
½
ks
šťáva a kůra
kopr
1
PL
jemně nasekaný + extra na ozdobu
pstruh uzený
2
ks
chleba žitný
500
g
little gem salát
1
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Dejte smetanový sýr, křen a kůru a šťávu z citronu do misky a míchejte, dokud nebude směs hladká. Ochuťte solí a pepřem.
2
Přidejte nasekaný kopr a do směsi přimíchejte uzeného pstruha zbaveného kůže a kostí. Dobře promíchejte a dochuťte podle chuti.
3
Pomazánka vydrží v lednici až 2 dny. Podávejte ozdobené koprem a posypané čerstvě mletým černým pepřem. Jezte s žitným chlebem a listy salátu.