Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančová sangria
Pomerančová sangria
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomerančová sangria

3.4/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1102 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 134 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

A't už jste ve Španělsku, nebo ne, tenhle svěžující španělský nápoj vás tam vždycky spolehlivě přenese. Dokonale spojuje chuť španělských plodin.

Suroviny

pomerančová šťáva 3 ks
ze 3 pomerančů
lehké, suché
cukr 5 PL
na tenko
na tenko
led

Postup

1

Ze 3 pomerančů vymačkejte šťávu, smíchejte ji se 750 ml lehkého suchého červeného vína a 5 lžícemi cukru. Dobře rozmíchejte a přidejte 1 tence pokrájený citron a 1 pomeranč.

2

Dejte na minimálně 3 hodiny chladit. Podávejte ve sklenicích do půlky zasypaných ledem.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete nealkoholickou verzi, nahraďte víno višňovým, brusinkovým nebo grepovým džusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...