Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Září jako slunce.

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 12 hřebíčků
    • 10 pomerančů + 2 biopomeranče
    • 1 svitek skořice
    • 220 g krupicového cukru
    • 4 plátky želatiny
    • 4 lžíce pomerančového likéru Cointreau

    NA COINTREAU KRÉM

    • 300 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 2 lžíce pomerančového likéru Cointreau

Příprava jídla

1 Dejte po 1 hřebíčku do 4 formiček o objemu 125 ml. Ze 6 pomerančů okrájejte ostrým nožem kůru včetně tenké blanky a pak vyřízněte jednotlivé měsíčky tak, že je odkrojíte podél bílé slupky, která je mezi jednotlivými dílky. Dělejte to nad miskou, do které zachytíte šťávu. Rozdělte měsíčky do formiček a lehce upěchujte.

2 Ze 4 pomerančů vymačkejte šťávu a spolu s uschovanou šťávou vlijte do rendlíku. Přidejte skořici, 120 g cukru a 4 hřebíčky. Míchejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí.

3 Mezitím nechte v troše vody nabobtnat želatinu, trvá to asi 5 minut. Vymačkejte plátky želatiny a přidejte je do horké pomerančové šťávy spolu se 2 lžícemi cointreau. Míchejte, až se želatina rozpustí, a nechte vychladnout. Nálevem zalijte pomeranče ve formičkách. Zlehka odchlípněte od okrajů, aby se šťáva dostala všude. Dejte přes noc vychladit.

4 Zesterem oškrábejte kůru ze 2 biopomerančůa vymačkejte z nich šťávu. Dejte do rendlíku se zbylými 100 g krupicového cukru a 4 hřebíčky. Na malém plameni míchejte, až se cukr rozpustía šťáva zesirupovatí, trvá to zhruba 8 minut. Vypněte, vmíchejte zbylé cointreau a nechte vychladnout.

5 Na cointreau krém ušlehejte všechny přísady, až tvoří měkké špičky. Vykloptepomerančové želé a podávejte s pomerančovým sirupem a cointreau krémem.

Jak na to: sulc a želé

Klasické sulcy a želé jsou dobré a zdravé, a mohou být navíc ještě i krásné. Jak postupovat, aby se vše povedlo? Na...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Terina z hovězí oháňky

Kuřecí terina s pikantními meruňkami

Treska s čočkou v želé

Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Přidat komentář