0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pórková polévka se smetanou

Pórková polévka se smetanou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 29
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 644 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 75 g
Tuky 25 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmixovaná zelenina polévku zdravě zahustí.

Suroviny

pórek 1 ks
máslo 2 PL
vývar zeleninový 750 ml
brambory 2 ks
na kostky
sůl
pepř
smetana
podle chuti

Postup

1

Jeden pórek pokrájejte na kolečka, bílé části nechte v hrnci změknout na 2 lžících másla.

2

Zalijte 750 ml zeleninového vývaru a vhoďte zbylý pórek, 2–3 brambory, na kostky, a vařte 20 minut.

3

Polovinu polévky rozmixujte, vraťte zpět, osolte a opepřete, přilijte smetanu a prohřejte.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit