Tafelspitz, jedno z nejoblíbenějších jídel už za c. a k. monarchie, slaví comeback!
Suroviny
Na omáčku
zelenina
1
kg
sezónní, mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí - i čínské
hovězí svíčková
1
kg
silnější plátky
Na knedlíčky
50
g
morek
vejce
3
ks
strouhanka
100
g
sůl
pepř
petrželka
zelená
Postup
1
Na knedlíčky utřete 50 g morku se 2 vejci a 1 žloutkem, přidejte 100 g strouhanky a 50 g hladké mouky. 1 bílek ušlehejte na tuhý sníh. Směs osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a zelenou petrželkou; vetřete sníh. Nechte asi půl hodiny odležet v chladu, pak tvarujte malé knedlíčky a povařte je v osolené vodě pět až sedm minut.
2
1 l vývaru uveďte do varu, vsypte 1 kg sezonní zeleniny, nakrájené na větší kusy (mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí – i čínské) a vařte deset až dvanáct minut. Přidejte 1 kg svíčkové (silnější plátky), odstavte a nechte 5–7 minut táhnout.
3
Maso podávejte zvlášť či ve vývaru; v tom případě do něj přidejte knedlíčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů )
Komentáře