0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2393 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 149 g
Tuky 75 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tafelspitz, jedno z nejoblíbenějších jídel už za c. a k. monarchie, slaví comeback!

Suroviny

Na omáčku
zelenina 1 kg
sezónní, mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí - i čínské
svíčková 1 kg
silnější plátky
Na knedlíčky
50 g
morek
vejce 3 ks
strouhanka 100 g
mouka pšeničná hladká 50 g
sůl
pepř
muškátový oříšek
petrželka
zelená
1.  Na knedlíčky utřete 50 g morku se 2 vejci a 1 žloutkem, přidejte 100 g strouhanky a 50 g hladké mouky. 1 bílek ušlehejte na tuhý sníh. Směs osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a zelenou petrželkou; vetřete sníh. Nechte asi půl hodiny odležet v chladu, pak tvarujte malé knedlíčky a povařte je v osolené vodě pět až sedm minut.

2.  1 l vývaru uveďte do varu, vsypte 1 kg sezonní zeleniny, nakrájené na větší kusy (mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí – i čínské) a vařte deset až dvanáct minut. Přidejte 1 kg svíčkové (silnější plátky), odstavte a nechte 5–7 minut táhnout.

3.  Maso podávejte zvlášť či ve vývaru; v tom případě do něj přidejte knedlíčky.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit