Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky
Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2393 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 149 g
Tuky 75 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tafelspitz, jedno z nejoblíbenějších jídel už za c. a k. monarchie, slaví comeback!

Suroviny

Na omáčku
sezónní, mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí - i čínské
silnější plátky
Na knedlíčky
50 g
morek
vejce 3 ks
strouhanka 100 g
sůl
pepř
petrželka
zelená

Postup

1

Na knedlíčky utřete 50 g morku se 2 vejci a 1 žloutkem, přidejte 100 g strouhanky a 50 g hladké mouky. 1 bílek ušlehejte na tuhý sníh. Směs osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a zelenou petrželkou; vetřete sníh. Nechte asi půl hodiny odležet v chladu, pak tvarujte malé knedlíčky a povařte je v osolené vodě pět až sedm minut.

2

1 l vývaru uveďte do varu, vsypte 1 kg sezonní zeleniny, nakrájené na větší kusy (mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí – i čínské) a vařte deset až dvanáct minut. Přidejte 1 kg svíčkové (silnější plátky), odstavte a nechte 5–7 minut táhnout.

3

Maso podávejte zvlášť či ve vývaru; v tom případě do něj přidejte knedlíčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

14.09.2007 08:55
Recept se nachází v č.3/07, str.87
02.09.2007 14:49
Jak můžete,bez upozornění,zaměnit květovou špičku za svíčkovou.Naprosto odlišné části masa.Takto jste znehodnotili skvělé jídlo.Nelze srovnat tyto dvě různá masa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26.09.2008 15:42
yhle knedlíčky se nerozvaří? Nevěřím.

Apetit magazín