Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2393 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 149 g
Tuky 75 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tafelspitz, jedno z nejoblíbenějších jídel už za c. a k. monarchie, slaví comeback!

Suroviny

Na omáčku
zelenina 1 kg
sezónní, mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí - i čínské
svíčková 1 kg
silnější plátky
Na knedlíčky
50 g
morek
vejce 3 ks
strouhanka 100 g
mouka pšeničná hladká 50 g
sůl
pepř
muškátový oříšek
petrželka
zelená
1.  Na knedlíčky utřete 50 g morku se 2 vejci a 1 žloutkem, přidejte 100 g strouhanky a 50 g hladké mouky. 1 bílek ušlehejte na tuhý sníh. Směs osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a zelenou petrželkou; vetřete sníh. Nechte asi půl hodiny odležet v chladu, pak tvarujte malé knedlíčky a povařte je v osolené vodě pět až sedm minut.

2.  1 l vývaru uveďte do varu, vsypte 1 kg sezonní zeleniny, nakrájené na větší kusy (mrkev, růžičková kapusta, zeleninový fenykl, zelí – i čínské) a vařte deset až dvanáct minut. Přidejte 1 kg svíčkové (silnější plátky), odstavte a nechte 5–7 minut táhnout.

3.  Maso podávejte zvlášť či ve vývaru; v tom případě do něj přidejte knedlíčky.

Komentáře

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit