Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou

Neobyčejně efektní, přitom snadný dezert, který si můžete bez výčitek dopřát i po vydatnějším obědě. Skvělý je teplý i vychlazený, takže jej můžete připravit pohodlně dopředu.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Sladká jídla

Ingredience

    NA HRUŠKY

    • 3 pevné hrušky
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 svitek skořice
    • 3 hvězdičky badyánu
    • 5 tobolek kardamomu
    • 1,5 lžíce ibiškového květu (karkade)
    • 475 ml jablečného džusu
    • kůra z 1/2 pomeranče v širších pruzích
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • zakysaná smetana a pár lžic jemného tvarohu k podávání

    NA OŘECHY

    • 1 lžíce másla
    • 60 ml medu
    • 100 g jader ořechů, vhodné jsou pekanové nebo vlašské

Příprava jídla

1 Hrušky oloupejte (stopku můžete ponechat), přepulte, vyjměte jádřince a důkladně je pokapejte citronovou šťávou, aby nehnědly. Do mělčího hrnce, kam se hrušky tak akorát vejdou, vložte všechny ostatní ingredience kromě zakysané smetany a cukru. Hrušky vložte v jedné vrstvě do hrnce řezem dolů. Vařte odkryté na mírném ohni asi 20 minut nebo podle typu hrušky. Hrušky by měly být měkké, ale stále pevné, aby se nerozpadaly. V polovině vaření je otočte. Hotové hrušky vyjměte a dejte stranou. Zesilte oheň, přidejte cukr a nechte tekutinu zredukovat, aby zhoustla na sirup.

2 Mezitím připravte ořechy. V rendlíčku rozpusťte máslo a přidejte med. Vsypte ořechy, míchejte a vařte 5 minut, aby se ořechy obalily v medu. Pak vlijte na nepřilnavou podložku nebo plech vyložený pečicím papírem a jemně ořechy oddělte od sebe. Nechte zchladnout.

Zakysanou smetanu rozmíchejte s tvarohem dohladka a rozdělte ji na talíře. Na směs položte vždy polovinu hrušky řezem nahoru, vše pokapejte sirupem a přidejte medové ořechy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oříškové řezy s jablky a džemem

Ořechový dort s karamelem a čokoládou

Eklérky s čokoládou a dýní

Přidat komentář