Tenhle recept nás dostal novým pojetím klasického řeckého tzatziki. Okurka nakrouhaná na tenké plátky s lososem dobře ladí – chutí i na pohled.
Suroviny
1 V hrnci smíchejte víno, stonky kopru, celý pepř, šalotku, 1 lžičku soli a 750 ml vody a přiveďte k varu. Potom vložte filety lososa, nechte 30 vteřin pošírovat a vypněte. Přiklopte poklicí a nechte stát 5 minut (střed zůstane šťavnatý) nebo o trochu déle, jestli máte rádi rybu zcela uvařenou.
2 Na salát promíchejte okurku, jogurt, česnek a polovinu lístků kopru. Osolte.
3 Děrovanou sběračkou opatrně vyjměte lososa a rozdělte porce na talíře. Ozdobte okurkovým salátem, posypte ho zbylým koprem a růžovým pepřem a podávejte s vařenými brambory omaštěnými máslem.
NĚCO NAVÍC
Rybí vývar sceďte, zamrazte a použijte do rybích jídel, například polévek.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jogurtové pohlazení(7 receptů)
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů)