Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem

Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 292 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 18 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept nás dostal novým pojetím klasického řeckého tzatziki. Okurka nakrouhaná na tenké plátky s lososem dobře ladí – chutí i na pohled.

Suroviny

víno bílé 250 ml
suché
kopr 2 snítky
lístky nasekané nahrubo, stonky uschované
šalotka 1 ks
nadrobno
pepř mletý 5 kulička
4 ks
filety losos á 200 g, bez kůže
sůl mořská
pepř růžový
brambory vařené
k podávání
máslo
k podávání
Na salát
okurka 1 ks
nakrouhaná na tenké plátky škrabkou
jogurt řeckého typu 70 g
česnek 1 stroužek
drcená

1 V hrnci smíchejte víno, stonky kopru, celý pepř, šalotku, 1 lžičku soli a 750 ml vody a přiveďte k varu. Potom vložte filety lososa, nechte 30 vteřin pošírovat a vypněte. Přiklopte poklicí a nechte stát 5 minut (střed zůstane šťavnatý) nebo o trochu déle, jestli máte rádi rybu zcela uvařenou.

2 Na salát promíchejte okurku, jogurt, česnek a polovinu lístků kopru. Osolte.

3 Děrovanou sběračkou opatrně vyjměte lososa a rozdělte porce na talíře. Ozdobte okurkovým salátem, posypte ho zbylým koprem a růžovým pepřem a podávejte s vařenými brambory omaštěnými máslem.

NĚCO NAVÍC

Rybí vývar sceďte, zamrazte a použijte do rybích jídel, například polévek.

Domácí jogurt

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit