Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem

Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 292 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 18 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept nás dostal novým pojetím klasického řeckého tzatziki. Okurka nakrouhaná na tenké plátky s lososem dobře ladí – chutí i na pohled.

Suroviny

víno bílé 250 ml
suché
kopr 2 snítky
lístky nasekané nahrubo, stonky uschované
šalotka 1 ks
nadrobno
pepř mletý 5 kulička
4 ks
filety losos á 200 g, bez kůže
sůl mořská
pepř růžový
brambory vařené
k podávání
máslo
k podávání
Na salát
okurka 1 ks
nakrouhaná na tenké plátky škrabkou
jogurt řeckého typu 70 g
česnek 1 stroužek
drcená

1 V hrnci smíchejte víno, stonky kopru, celý pepř, šalotku, 1 lžičku soli a 750 ml vody a přiveďte k varu. Potom vložte filety lososa, nechte 30 vteřin pošírovat a vypněte. Přiklopte poklicí a nechte stát 5 minut (střed zůstane šťavnatý) nebo o trochu déle, jestli máte rádi rybu zcela uvařenou.

2 Na salát promíchejte okurku, jogurt, česnek a polovinu lístků kopru. Osolte.

3 Děrovanou sběračkou opatrně vyjměte lososa a rozdělte porce na talíře. Ozdobte okurkovým salátem, posypte ho zbylým koprem a růžovým pepřem a podávejte s vařenými brambory omaštěnými máslem.

NĚCO NAVÍC

Rybí vývar sceďte, zamrazte a použijte do rybích jídel, například polévek.

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit