Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem
Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 18 g
Tuky 72 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept nás dostal novým pojetím klasického řeckého tzatziki. Okurka nakrouhaná na tenké plátky s lososem dobře ladí – chutí i na pohled.

Související recepty

Suroviny

suché
kopr 2 snítky
nadrobno
pepř mletý 5 kuliček
losos 4 filety
á 200 g, bez kůže
sůl mořská
pepř růžový
k podávání
k podávání
Na salát
na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený

Postup

1

V hrnci smíchejte víno, stonky kopru, celý pepř, šalotku, 1 lžičku soli a 750 ml vody a přiveďte k varu. Potom vložte filety lososa, nechte 30 vteřin pošírovat a vypněte. Přiklopte poklicí a nechte stát 5 minut (střed zůstane šťavnatý) nebo o trochu déle, jestli máte rádi rybu zcela uvařenou.

2

Na salát promíchejte okurku, jogurt, česnek a polovinu lístků kopru. Osolte.

3

Děrovanou sběračkou opatrně vyjměte lososa a rozdělte porce na talíře. Ozdobte okurkovým salátem, posypte ho zbylým koprem a růžovým pepřem a podávejte s vařenými brambory omaštěnými máslem.

NĚCO NAVÍC

Rybí vývar sceďte, zamrazte a použijte do rybích jídel, například polévek.

[[nid:26512]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín