0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové buchty
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné 24 buchet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5399 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 564 g
Tuky 274 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávná podoba energie sbalené na cesty nikdy neztratila své kouzlo. Povidlové buchty jsou česká klasika, kterou si z času na čas prostě musíte dopřát. 

Suroviny

droždí 20 g
mléko 250 ml
moučkový cukr 80 g
máslo 100 g
žloutek 3 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
sůl špetka
citronová kůra 1 ČL
švestková povidla 250 g
máslo 100 g
na omaštění buchet
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Z rozdrobeného droždí, decilitru vlahého mléka a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.

2

Máslo v míse utřete či ušlehejte s cukrem a žloutky do pěny, přidejte vzešlý kvásek.

3

Pak střídavě přisypávejte mouku smíchanou se solí a citronovou kůrou a přilévejte mléko.

4

Až vypracujete vláčné těsto, přikryjteho čistou utěrkou a nechte v teple vykynout, asi na dvojnásobek.

5

Těsto zpracujte a rozválejte na plát silný asi centimetr a rozkrájejte na čtverce o straně 4–5 centimetrů.

6

Doprostřed rozdělte povidla a umotejte buchty.

7

V pekáči rozpusťte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a pak je vyskládejte švem dolů na pekáč do typických řad.

8

Troubu zapněte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

9

Buchty nechte na pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je vložte do trouby.

10

Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a buchty ještě půl hodiny dopékejte.

11

Pak vyndejte pekáč z trouby a nechte buchty vychladnout. Pocukrujte a podávejte.

Maková náplň
100 g mletého máku za stálého míchání asi tři minuty vařte se 120 ml mléka. Odstavte a přidejte 50 g mletých piškotů, 2 lžíce rumu, sáček vanilinového cukru, po špetce skořice a kůry z citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč