Lepenice neboli žvanda je při masopustním hodování nutností. V tomto staročeském jídle podávaném k jitrnicím, jelitům či prejtu nesmí chybět zelí, brambory a sádlo. Někdo do ní přidává škvarky či slaninu. Pak už je prejt s lepenicí kompletní!
Suroviny
Pro 4-6 osob
Suroviny
Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2308 kcal
- Bílkoviny 86 g
- Sacharidy 254 g
- Tuky 100 g
Postup přípravy
- Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody?
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,6/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2010/2
Václav Frič a jeho vepřo-knedlo-zelo Masopust Čokoládové dezerty