Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,6 (16x)
18. 7. 2014
Prejt s lepenicí
Apetit
Prejt s lepenicí
Apetit


Snadné
< 60 min
4,6 (16x)

Lepenice neboli žvanda je při masopustním hodování nutností. V tomto staročeském jídle podávaném k jitrnicím, jelitům či prejtu nesmí chybět zelí, brambory a sádlo. Někdo do ní přidává škvarky či slaninu. Pak už je prejt s lepenicí kompletní!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2308 kcal
  • Bílkoviny 86 g
  • Sacharidy 254 g
  • Tuky 100 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody?

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/2

Václav Frič a jeho vepřo-knedlo-zelo Masopust Čokoládové dezerty