Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Překvápkový dort od ChilliJulie
Překvápkový dort od ChilliJulie


> 60 min
0,0 (0x)

1.Ovoce svaříme s cukrem. Asi 10 minut. Necháme kastrůlek bez pokličky, aby se ovocná omáčka redukovala. Musíme směsí míchat, snadno by se mohla připálit. Zbavíme se peciček a stopek – přelijeme směs přes sítko. Dva želatinové plátky připravíme podle receptu na pytlíku. Zřejmě to bude: namočit, zahřát, rozpustit. Ušleháme hodně vychlazenou smetanu na pomalé obrátky. Vychladlou ovocnou směs , želatinu i šlehačku lehce smícháme a vlijeme do formy, kterou jsme utáhli do nejmenšího průměru. Vložíme do mrazáku a necháme důkladně zmrazit. Trvá to asi 3-5 hodin. 2.Máslo s polovinou cukru (plus vanilka nebo vanilkáč) utřeme do pěny. Přidáme žloutky, měkkou čokoládu (pár vteřin v troubě a nechat vychladnout) a znovu třeme. Z bílků ušleháme sníh, do něj přidáme zbylý cukr, spojíme se žloutkovým krémem a opatrně zamícháme prosátou mouku se škrobem. Pečeme asi 45 – 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Dortovou formu si o kousek roztáhneme, tak aby průměr kruhu byl o cca 2 cm větší než u ovocného krému. 3.Utřeme cukr se žloutky. Svaříme mléko se solí, rozpustíme si želatinu podle návodu a přidáme do mléka. Přilijeme našlehané žloutky a krém zahříváme. Neměl by se vařit, jak se začne z krému lehce kouřit, máme hotovo. Do vychladlého krému zamícháme ušlehanou smetanu. A teď přijde skládání. Krémy jsou docela tekuté, je potřeba si pomoci folií a všechno utěsnit. Úplně vespod je vychladlý čokoládový korpus, natřeme jej lehce smetanovým krémem, aby další vrstva hezky přilnula. Další patro je zmražený ovocný krém. Nyní rozšíříme kovový dortový kruh o další jeden až dva centimetry a položíme jej kolem budoucího zákusku. Smetanovým krémem zalijeme okraje i povrch, tím se nám vytvoří krásné vrstvy a schodečky, jak je vidět na fotkách. Celý dort vsuneme do mrazáku a necháme dvě až tři hodiny mrazit. Povrch můžete posypat hoblinkami bílé nebo tmavé čokolády.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu