0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Provensálská polévka

Provensálská polévka

3.9/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 723 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 119 g
Tuky 0 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuchyně slunné Provence je proslulá skvělými zeleninovými jídly. Tuto polévku si jistě doma uvaříte opakovaně.

Suroviny

lilek 1 ks
střední
paprika červená 1 ks
rajče 250 g
masitá
olivový olej
šalotka 4 ks
česnek 4 stroužky
oregano snítka
bazalka snítka
+ na ozdobu
vývar kuřecí 1 l
citronová šťáva
podle chuti

Postup

1

Jeden lilek na kostičky řádně posolte, nechte vypotit, propláchněte a osušte. Na kostičky nakrájejte i 2 střední cukety, 1 červenou papriku a 250 g masitých rajčat.

2

V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět 4 šalotky, najemno pokrájené, a 4 stroužky česneku, na plátky.

3

Pak přidejte i veškerou zeleninu a za stálého míchání opékejte. Přihoďte snítku čerstvého oregana a bazalky, přilijte litr drůbežího vývaru a vařte 25 minut.

4

Polovinu polévky rozmixujte, znovu spojte, přikyselte citronovou šťávou a ozdobte oreganem.

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...