Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
První dhal
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 121 g
Tuky 18 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťové buňky je třeba trénovat! Dhal je jemný, přitom voňavý, na start s kořením ideální.

Související recepty

Suroviny

cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
rostlinný olej 1 PL
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaného
česnek 1 stroužek
prolisovaný
propláchnuté
vývar zeleninový 400 ml
batáty 100 g
na kostky

Postup

1

Cibuli a mrkev opékejte na oleji. Když začne cibule měknout, přidejte koření, zázvor a česnek. Pak vsypte červenou čočku, zamíchejte a zalijte vývarem.

2

Přidejte batáty a společně vařte pod pokličkou 20 minut. Pak můžete rozmixovat, rozšťouchat či ponechat v celku.

NĚCO NAVÍC
Pokud dhal připravujete pro nejmenší, koření vynechte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...