0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

První dhal

První dhal

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 121 g
Tuky 18 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťové buňky je třeba trénovat! Dhal je jemný, přitom voňavý, na start s kořením ideální.

Suroviny

cibule 0.5 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
rostlinný olej 1 PL
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaného čerstvého
česnek 1 stroužek
prolisovaný
čočka červená 200 g
propláchnuté
vývar zeleninový 400 ml
batáty 100 g
na kostky

1 Cibuli a mrkev opékejte na oleji. Když začne cibule měknout, přidejte koření, zázvor a česnek. Pak vsypte červenou čočku, zamíchejte a zalijte vývarem.

2 Přidejte batáty a společně vařte pod pokličkou 20 minut. Pak můžete rozmixovat, rozšťouchat či ponechat v celku.

NĚCO NAVÍC
Pokud dhal připravujete pro nejmenší, koření vynechte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit