Chuťové buňky je třeba trénovat! Dhal je jemný, přitom voňavý, na start s kořením ideální.
Suroviny
cibule
½
ks
nakrájená nadrobno
mrkev
1
ks
nadrobno
rostlinný olej
1
PL
koriandr mletý
1
ČL
římský kmín
1
ČL
mletý
kurkuma (mletá)
½
ČL
zázvor (čerstvý)
1
ČL
nastrouhaného
česnek
1
stroužek
prolisovaný
čočka červená
200
g
propláchnuté
vývar zeleninový
400
ml
batáty
100
g
na kostky
Postup
1
Cibuli a mrkev opékejte na oleji. Když začne cibule měknout, přidejte koření, zázvor a česnek. Pak vsypte červenou čočku, zamíchejte a zalijte vývarem.
2
Přidejte batáty a společně vařte pod pokličkou 20 minut. Pak můžete rozmixovat, rozšťouchat či ponechat v celku.
NĚCO NAVÍC
Pokud dhal připravujete pro nejmenší, koření vynechte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )
- Dokonalý indický dhal v mnoha podobách(12 receptů )