
První dhal
Chuťové buňky je třeba trénovat! Dhal je jemný, přitom voňavý, na start s kořením ideální.
Vydání: 2018/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 menší mrkev, nakrájená nadrobno
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 200 g červené čočky, propláchnuté
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 g batátů, oloupaných a na kostky
Příprava jídla
1 Cibuli a mrkev opékejte na oleji. Když začne cibule měknout, přidejte koření, zázvor a česnek. Pak vsypte červenou čočku, zamíchejte a zalijte vývarem. Přidejte batáty a společně vařte pod pokličkou 20 minut. Pak můžete rozmixovat, rozšťouchat či ponechat v celku.
NĚCO NAVÍC
Pokud dhal připravujete pro nejmenší, koření vynechte.
Přidat komentář