První dhal

První dhal

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 121 g
Tuky 18 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťové buňky je třeba trénovat! Dhal je jemný, přitom voňavý, na start s kořením ideální.

Suroviny

cibule 0.5 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
rostlinný olej 1 PL
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaného čerstvého
česnek 1 stroužek
prolisovaný
čočka červená 200 g
propláchnuté
vývar zeleninový 400 ml
batáty 100 g
na kostky

1 Cibuli a mrkev opékejte na oleji. Když začne cibule měknout, přidejte koření, zázvor a česnek. Pak vsypte červenou čočku, zamíchejte a zalijte vývarem.

2 Přidejte batáty a společně vařte pod pokličkou 20 minut. Pak můžete rozmixovat, rozšťouchat či ponechat v celku.

NĚCO NAVÍC
Pokud dhal připravujete pro nejmenší, koření vynechte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit