Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

Nejlepší ryby jsou ty čerstvě vylovené, tak si místo mořské ryby (kterou samozřejmě můžete v receptu také použít) dejte raději pstruha, kterého vám vytáhnou na sádkách z vody přímo před očima.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 300 g mraženého hrášku
    • 2 filety ze pstruha, s kůží
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 50 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • nasekané lístky z malého svazku čerstvých bylinek (kopr, hladkolistá petržel, pažitka, máta...)
    • 1 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
    • 1 malá červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná nadrobno
    • hráškové výhonky na ozdobení
    • klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Nejprve připravte pyré. Hrášek uvařte v rendlíku s vroucí osolenou vodou doměkka, trvá to asi 4–5 minut. Sceďte, dejte zpět do rendlíku a krátce pomixujte tyčovým mixérem tak, aby vznikl šťouchaný hrášek. Přikryjte poklicí a udržujte v teple.

Filátka pstruha z obou stran osolte a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem, vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 5–6 minut dozlatova, pak filátka obraťte a dopečte z druhé strany, trvá to asi 2–3 minuty. Vyndejte z pánve a udržujte v teple.

3 Pánev vytřete papírovou utěrkou, vraťte zpět na plotnu na mírný plamen a vlijte smetanu, přiveďte k varu, vsypte bylinky, jarní cibulku a nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete a nechte chvilku provařit.

4 Na talíře rozdělte šťouchaný hrášek, na něj posaďte filátka pstruha, přelijte smetanovou bylinkovou omáčkou a ozdobte čerstvými hráškovými výhonky. Podávejte s klínky citronu na pokapání ryby.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecká kuřecí polévka s citronem

Naan pizza s mletým masem

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Sýrové lasagne se špenátem a prosciuttem

Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty

REKLAMA

Přidat komentář