Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

Horská jídla jakým je třeba tento pstruh jsou jednoduchá, stojí ale na špičkových surovinách, na které jsou horalé patřičně hrdí.

 

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 citron
    • 100g másla, změklého
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 8 lístků šalvěje, nasekaných + pár celých na ozdobení
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 menší duhoví pstruzi, vykuchaní
    • 8 snítek hladkolisté petržele
    • 8 bobkových listů
    • 8 dlouhých plátků prosciutta
    • 2 malá červená jablka, na kolečka
    • 1 fenykl, na měsíčky
    • 1 pórek, očištěný, přepůlený na délku a nakrájený na špalíky
    • 2 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Z citronu ostrouhejte kůru (pouze žlutou část) a pak plod nakrájejte na kolečka. Do změklého másla vmíchejte citronovou kůru, česnek, nasekané lístky šalvěje, sůl a čerstvě mletý pepř.

2 Do každého pstruha dejte lžíci ochuceného másla, 1–2 kolečka citronu, 1 bobkový list a 2 snítky petrželky. Každou rybu obalte ve dvou plátcích prosciutta, vložte do pekáčku a kolem rozmístěte jablka, fenykl a pórek. Ryby i zeleninu poklaďte zbývajícími kousky másla, posypte pár lístky šalvěje a zbylými bobkovými listy. Nakonec pokapejte olejem a dejte do trouby. Pečte podle velikosti ryb 20–30 minut, během pečení jednou či dvakrát přelijte vypečenou máslovou šťávou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí vývar se špenátovými knedlíčky

Bramborové čtverečky se zelím

Raclette s ovocem a ořechy

Calimero

Přidat komentář