0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pusinkové housenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1082 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 220 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přemýšlíte, co připravit na dětskou party? Určitě všechny překvapíte veselými a barevnými housenkami. 

Suroviny

bílek 4 ks
krupicový cukr 220 g
vinný ocet bílý 1 ČL
potravinářské barvivo
růžové a zelené
lesklé cukrářské kuličky na oči
cukr
obarvený dorůžova a dozelena, lze nahradit kokosem, k posypání

1 Troubu předehřejte na 120 °C. Bílky v misce ušlehejte ručním elektrickým šlehačem téměř dotuha. Postupně přidávejte cukr a ocet a šlehejte na lesklý sníh.

2 Základ na pusinky rozdělte na dvě poloviny. Jednu obarvěte do světlerůžova, druhou do světlezelena. Pak obě přendejte do cukrářských sáčků se zdobicím nástavcem a krouživým pohybem vytvořte rovnou na plech potažený pečicím papírem malé housenky. Ze stříbrných kuliček udělejte oči, posypte cukrem nebo kokosem a pečte 25 minut.

3 Vypněte troubu, ale pusinky nechte ještě následující půlhodinku uvnitř, aby zkřehly.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit