Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem

Když salát před podáváním doplníte cca 250 g pečeného kuřecího nebo vepřového masa či uzeného tempehu, získáte skvělý oběd s sebou.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočívání
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 1 lžíce sypaného černého čaje
    • 1 lžička sezamového semínka, opraženého a podrceného
    • 100 g quinoy
    • 2 lžíce řepkového oleje
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 2 lžíce pomerančové šťávy nebo džusu
    • 1 lžíce rýžového octa
    • 1 lžička sójové omáčky
    • 1/8 lžičky mletého bílého pepře
    • 2 menší mrkve, nakrájené na nudličky
    • 1/2 okurky, nakrájená na nudličky
    • 2 hrsti zelených fazolových lusků, nakrájených na nudličky
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na nudličky
    • 1 menší svazek koriandru, nakrájený
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
    • černý sezam na posypání

Příprava jídla

1 Čaj a podrcený sezam zalijte 250ml vroucí vo- dy a nechte zakrytý louhovat 7 minut. Vodu přeceďte do rendlíku a vsypte quinou. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte asi 15 minut, aby se tekutina vstřebala. Odstavte, a nechte 5 minut stát. Pak quinou načechrejte vidličkou a nechte vychladnout.

2 Mezitím prošlehejte na zálivku v míse řepkový olej, sezamový olej, pomerančovou šťávu (džus), rýžový ocet, sójovou omáčku a bílý pepř.

3 Připravte zeleninu a promíchejte ji se zálivkou. Vmíchejte koriandr a quinou. Osolte, opepřete podle chuti, před podáváním posypte černým sezamem. Podávejte jen tak nebo doplňte masem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Matchakronky s čokoládovou náplní

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

Tmavá čokoládová pěna s čajem Earl Grey

Světlá pěna z bílé čokolády s čajem matcha

Tajná čajová směs

6 originálních receptů s čajem

REKLAMA

Přidat komentář