Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 143 g
Tuky 140 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční švýcarský recept, v němž se prohřívají celé kusy sýra a pak se z nich odškrabují (raclette = škrabka) natavené vrstvy. Recept na brambory s raclette jsme přizpůsobili domácím podmínkám a věříme, že si ho užijete stejně jako my.

Související recepty

Suroviny

pěkné, důkladně vydrhnuté
pepř
čerstvě mletý
sůl
koření
dle chuti (my jsme použili růžový pepř a lístky tymiánu)
baby kukuřice
konzervovaná, podle chuti

Postup

1

Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (cca 20 minut), popřípadě upečte v troubě. Podle chuti a potřeby je poté buď oloupejte, nebo ne. Nechte je však ohřívat na vrchní desce ,rakletovače‘ nebo jinde v teple.

2

V pánvičkách rakletovače nechte roztavit plátky sýra (půjde to i na pánvi, ohnivzdorném talíři nebo v zapékací misce v zahřáté troubě – v tom případě i rovnou na bramborách).

3

Brambory pak buď rozkrájejte a na nahřátých talířích přelijte sýrem, nebo smáčejte v pánvičkách. Podle chuti si každý může dosolit, dopepřit či jinak dokořenit a zakousnout nakládanou cibulku, okurčičku a podobně.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...