0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2388 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 143 g
Tuky 140 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční švýcarský recept, v němž se prohřívají celé kusy sýra a pak se z nich odškrabují (raclette = škrabka) natavené vrstvy, jsme přizpůsobili domácím podmínkám.

Suroviny

brambory 750 g
pěkné, nové, důkladně vydrhnuté
pepř
čerstvě mletý a sůl
koření
dle chuti ( my jsme si dali růžový pepř a lístky tymiánu)
cibule nakládaná
kukuřičky a okurky a dle chuti

Postup

1

Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (cca 20 minut), popřípadě upečte v troubě. Podle chuti a potřeby je poté buď oloupejte, nebo ne. Nechte je však ohřívat na vrchní desce ,rakletovače‘ nebo jinde v teple.

2

V pánvičkách rakletovače nechte roztavit plátky sýra (půjde to i na pánvi, ohnivzdorném talíři nebo v zapékací misce v zahřáté troubě – v tom případě i rovnou na bramborách).

3

Brambory pak buď rozkrájejte a na nahřátých talířích přelijte sýrem, nebo smáčejte v pánvičkách. Podle chuti si každý může dosolit, dopepřit či jinak dokořenit a zakousnout nakládanou cibulku, okurčičku a podobně.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč