Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 668 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 143 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tradiční švýcarský recept, v němž se prohřívají celé kusy sýra a pak se z nich odškrabují (raclette = škrabka) natavené vrstvy, jsme přizpůsobili domácím podmínkám.

Suroviny

brambory 750 g
pěkné, nové, důkladně vydrhnuté
500 g
sýr raclette klidně na plátky
pepř
čerstvě mletý a sůl
koření
dle chuti ( my jsme si dali růžový pepř a lístky tymiánu)
cibule nakládaná
kukuřičky a okurky a dle chuti
1 Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (cca 20 minut), popřípadě upečte v troubě. Podle chuti a potřeby je poté buď oloupejte, nebo ne. Nechte je však ohřívat na vrchní desce ,rakletovače‘ nebo jinde v teple.

2 V pánvičkách rakletovače nechte roztavit plátky sýra (půjde to i na pánvi, ohnivzdorném talíři nebo v zapékací misce v zahřáté troubě – v tom případě i rovnou na bramborách). Brambory pak buď rozkrájejte a na nahřátých talířích přelijte sýrem, nebo smáčejte v pánvičkách. Podle chuti si každý může dosolit, dopepřit či jinak dokořenit a zakousnout nakládanou cibulku, okurčičku a podobně.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit