Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Raclette s ovocem a ořechy

V mnohých střediscích Savojských Alp můžete lyžovat dopoledne ve Francii a odpoledne ve Švýcarsku. Raclette je populární na obou stranách hranice. Inspirovali jsme se francouzskou elegancí a sýr spojili s ovocem.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 1 citron, nakrájený na plátky
    • 1 malý pomeranč, nakrájený na plátky
    • 3 snítky tymiánu
    • 1 špetka soli
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 4 pevné hrušky
    • 250 g sýra vhodného na raclette, nakrájeného na plátky
    • hrst jader vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
    • med na pokapání

Příprava jídla

1 Do hrnce nalijte necelý litr vody a vložte do ní citrusy, tymián, sůl a cukr. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Hrušky oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Ztlumte plamen, vložte hrušky do hrnce a vařte 2 minuty. Sundejte hrnec z ohně a nechte 30 minut louhovat. Rozpalte troubu na 220°C.

2 Ovoce vyjměte a nechte okapat. Nandejte je do pánviček, překryjte plátky sýra, posypte ořechy a nechte rozpéct pod grilem. Pokapejte medem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Hrušky lze nahradit jablky a přidat kuličky hroznového vína či plátky fíků v syrovém stavu. Citrusy dávají mírně nahořklou chuť, můžete je použít jen do nálevu a pak už je nezapékat se sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí vývar se špenátovými knedlíčky

Bramborové čtverečky se zelím

Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

Calimero

Přidat komentář