0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatová polévka s nočky

Rajčatová polévka s nočky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2032 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 189 g
Tuky 83 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová polévka s jemnými nočky pohladí po duši. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ další k podávání
cibule 1 ks
malá, nadrobno
mrkev 1 ks
malá, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nadrobno
česnek 4 stroužky
drcený
hnědý cukr 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
rajče 800 g
nakrájená na kousky
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka
lístky, na ozdobení
NA NOČKY
ricotta 125 g
parmazán 100 g
strouhaný
mouka pšeničná hladká 80 g
vejce 1 ks
sůl
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná

1 Rozehřejte olivový olej na středním plameni a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, až cibule změkne a zelenina se rozvoní. Přidejte česnek, cukr, ocet a společně vařte zhruba 2 minuty. Pak přisypte nasekaná rajčata a zalijte vývarem, osolte, opepřete a společně vařte 15–20 minut, až budou zelenina a rajčata zcela měkké. Rozmixujte a propasírujte přes sítko. Vraťte na plotnu a udržujte teplé.

2 V menším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Na nočky smíchejte v míse ricottu, parmazán, mouku, vejce a petrželku. Mírně osolte (parmazán je slaný sám o sobě) a spojte v těsto. Pomocí lžičky vytvarujte malé nočky a postupně je vkládejte do vroucí vody, hotovou dávku vylovte děrovanou lžící. Podle velikosti se nočky uvaří za 2–5 minut. Do polévky vložte hotové nočky, pokapejte trochou oleje, posypte čerstvě mletým pepřem a lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit