Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová polévka s nočky

Krémová polévka s jemnými nočky pohladí po duši. 

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + další k podávání
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 malá mrkev, nakrájená nadrobno
    • 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené nadrobno
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce hnědého cukru
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 800 g rajčat, nakrájených na kousky
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • lístky bazalky na ozdobení

    NA NOČKY

    • 125 g ricotty
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • 80 g hladké mouky
    • 1 vejce
    • sůl
    • malá hrst jemně nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Rozehřejte olivový olej na středním plameni a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, až cibule změkne a zelenina se rozvoní. Přidejte česnek, cukr, ocet a společně vařte zhruba 2 minuty. Pak přisypte nasekaná rajčata a zalijte vývarem, osolte, opepřete a společně vařte 15–20 minut, až budou zelenina a rajčata zcela měkké. Rozmixujte a propasírujte přes sítko. Vraťte na plotnu a udržujte teplé.

2 V menším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Na nočky smíchejte v míse ricottu, parmazán, mouku, vejce a petrželku. Mírně osolte (parmazán je slaný sám o sobě) a spojte v těsto. Pomocí lžičky vytvarujte malé nočky a postupně je vkládejte do vroucí vody, hotovou dávku vylovte děrovanou lžící. Podle velikosti se nočky uvaří za 2–5 minut. Do polévky vložte hotové nočky, pokapejte trochou oleje, posypte čerstvě mletým pepřem a lístky bazalky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omeleta s hráškem a šunkou

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Kofty s tahini omáčkou a květákovou rýží

Bruschetta Caesar

Vaříme dětem

REKLAMA

Přidat komentář