Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2032 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 189 g
Tuky 83 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová polévka s jemnými nočky pohladí po duši. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ další k podávání
malá, nadrobno
mrkev 1 ks
malá, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nadrobno
česnek 4 stroužky
drcený
hnědý cukr 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
rajče 800 g
nakrájená na kousky
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka
lístky, na ozdobení
NA NOČKY
ricotta 125 g
strouhaný
vejce 1 ks
sůl
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná

Postup

1

Rozehřejte olivový olej na středním plameni a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, až cibule změkne a zelenina se rozvoní.

2

Přidejte česnek, cukr, ocet a společně vařte zhruba 2 minuty. Pak přisypte nasekaná rajčata a zalijte vývarem, osolte, opepřete a společně vařte 15–20 minut, až budou zelenina a rajčata zcela měkké.

3

Rozmixujte a propasírujte přes sítko. Vraťte na plotnu a udržujte teplé.

4

V menším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Na nočky smíchejte v míse ricottu, parmazán, mouku, vejce a petrželku. Mírně osolte (parmazán je slaný sám o sobě) a spojte v těsto.

5

Pomocí lžičky vytvarujte malé nočky a postupně je vkládejte do vroucí vody, hotovou dávku vylovte děrovanou lžící. Podle velikosti se nočky uvaří za 2–5 minut.

6

Do polévky vložte hotové nočky, pokapejte trochou oleje, posypte čerstvě mletým pepřem a lístky bazalky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín