Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská vzpruha
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajská vzpruha

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 sklenice o objemu 300ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 196 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 29 g
Tuky 3 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajské šťávě dá gomasio úplně jiný chuťový rozměr.

Související recepty

Suroviny

rajče 400 g
celer 50 g
lučina, buko, almete
vývar zeleninový 100 ml
2 PL
gomasia neboli sezamová sůl (viz Něco navíc)
bazalka 1 svazek
čerstvá

Postup

1

Rajčatům nařízněte do kříže slupku a přelijte je vroucí vodou. Po jedné minutě je vhoďte do studené vody. Až vychladnou, oloupejte je.

2

Rajčata, pokrájený celer, sýr, protlak, vývar a sezamovou sůl rozmixujte dohladka. Posypte bazalkou.

NĚCO NAVÍC
Gomasio je směs semínek, nejčastěji sezamových, a soli. Seženete ji v prodejnách se zdravou výživou. Můžete si je ale vyrobit i sami: 4 lžíce semínek opražte na pánvi, přidejte lžičku soli, promíchejte a nechte vychladnout. Pak směs rozmixujte, umelte v mlýnku nebo podrťte v hmoždíři.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...