Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5285 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 592 g
Tuky 272 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

 

Suroviny

řapík
tuk
na vymazání plechu
Na těsto
změklé
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko ¾ hrnek
lze nahradit krystalovým
změklé

Postup

1

Reveň omyjeme, začistíme konce a rozkrájíme ji na menší kostičky.

2

Mléko ohřejeme na teplotu lidského těla a rozpustíme v něm máslo.

3

Ručním šlehačem ušleháme žloutky spolu s cukrem do pěny.

4

Poté přidáme máslové mléko a pokračujeme ve šlehání.

5

Do vzniklé směsi po troškách přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.

6

Máslo necháme rozpustit v kastrolku, přidáme cukr, polohrubou mouku a důkladně prohněteme mezi prsty.

7

Vzniklou drobenku uložíme na chladné místo.

8

Vzniklé těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou (také můžeme plech vymazat tukem a vyložit pečicím papírem). Uhladíme ho stěrkou, zasypeme nakrájenou rebarborou a nakonec bohatě posypeme drobenkou.

9

Koláč pečeme v dobře předehřáté troubě na 150 °C přibližně půl hodiny až 40 minut.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...