Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Reveň omyjeme, začistíme konce a rozkrájíme ji na menší kostičky.
Mléko ohřejeme na teplotu lidského těla a rozpustíme v něm máslo.
Ručním šlehačem ušleháme žloutky spolu s cukrem do pěny.
Poté přidáme máslové mléko a pokračujeme ve šlehání.
Do vzniklé směsi po troškách přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a důkladně promícháme.
Máslo necháme rozpustit v kastrolku, přidáme cukr, polohrubou mouku a důkladně prohněteme mezi prsty.
Vzniklou drobenku uložíme na chladné místo.
Vzniklé těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou (také můžeme plech vymazat tukem a vyložit pečicím papírem). Uhladíme ho stěrkou, zasypeme nakrájenou rebarborou a nakonec bohatě posypeme drobenkou.
Koláč pečeme v dobře předehřáté troubě na 150 °C přibližně půl hodiny až 40 minut.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com