Recept na rebarborový koláč jak od babičky. Nemusíte nic vážit, jako odměrka vám poslouží kelímek od jogurtu o objemu 200 ml. Jogurt dodá těstu vláčnost a finální drobenka zase dokonalý křup. Jednoduchý moučník k nedělní odpolední kávě nebo čaji.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky. V míse je zasypte krystalovým cukrem a nechte alespoň 30 minut odležet.
Rebarbora pustí šťávu, čímž se zbaví trpko-kyselé chuti. Sceďte ji a vymačkejte.
Smíchejte jogurt se žloutkem a olejem, přidejte mouku, krystalový cukr, kypřicí prášek a vše spojte v hladké těsto.
Jemně vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a zasypte nakrájenou rebarborou.
Z másla, hrubé mouky a moučkového cukru vytvořte drobenku, kterou posypte těsto s rebarborou. Navrch zasypte ještě skořicovým cukrem.
Pečte ve středně vyhřáté troubě, dokud povrch nezezlátne a těsto se po vpichu nelepí.
Foto ilustrativní, zdroj: Pexels.com