Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
rebarbora
400
g
jogurt bílý
2
kelímky
vejce
2
ks
rostlinný olej
2
PL
mouka pšeničná polohrubá
2
hrnky
krystalový cukr
1
hrnek
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
Drobenka
máslo
50
g
mouka pšeničná hrubá
80
g
moučkový cukr
40
g
Postup
1
Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.
2
Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.
3
Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, pridáme múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme.
4
Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.
5
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a navrch dáme nakrájanú rebarboru.
6
Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".
7
Pečeme ve středně vyhřáte troubě dokud povrch nezezlátne a těsto se po vpichu nelepí.