Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3909 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 643 g
Tuky 108 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na rebarborový koláč jak od babičky. Nemusíte nic vážit, jako odměrka vám poslouží kelímek od jogurtu o objemu 200 ml. Jogurt dodá těstu vláčnost a finální drobenka zase dokonalý křup. Jednoduchý moučník k nedělní odpolední kávě nebo čaji.

Náš tip: Jak na rebarboru?

Suroviny

jogurt bílý 2 kelímky
vejce 2 ks
bílky a žloutky odděleně
rostlinný olej 2 PL
krystalový cukr 1 kelímek
+ cukr na zasypání rebarbory
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 80 g

Postup

1

Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky. V míse je zasypte krystalovým cukrem a nechte alespoň 30 minut odležet.

2

Rebarbora pustí šťávu, čímž se zbaví trpko-kyselé chuti. Sceďte ji a vymačkejte.

3

Smíchejte jogurt se žloutkem a olejem, přidejte mouku, krystalový cukr, kypřicí prášek a vše spojte v hladké těsto.

4

Jemně vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli.

5

Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a zasypte nakrájenou rebarborou.

6

Z másla, hrubé mouky a moučkového cukru vytvořte drobenku, kterou posypte těsto s rebarborou. Navrch zasypte ještě skořicovým cukrem.

7

Pečte ve středně vyhřáté troubě, dokud povrch nezezlátne a těsto se po vpichu nelepí.

Foto ilustrativní, zdroj: Pexels.com

Autor: superduper

Apetit magazín