Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborový koláč s jogurtem a drobenkou

Rebarborový koláč s jogurtem a drobenkou

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3909 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 643 g
Tuky 108 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš tip: Jak na rebarboru?

Suroviny

jogurt bílý 2 kelímky
vejce 2 ks
rostlinný olej 2 PL
krystalový cukr 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Drobenka
mouka pšeničná hrubá 80 g

Postup

1

Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.

2

Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.

3

Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, pridáme múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme.

4

Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.

5

Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a navrch dáme nakrájanú rebarboru.

6

Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".

7

Pečeme ve středně vyhřáte troubě dokud povrch nezezlátne a těsto se po vpichu nelepí.

Autor: superduper

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč