Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 120 min
3,8 (139x)
5. 7. 2021
Řecká musaka
Apetit
Řecká musaka
Apetit


Pro zkušené
< 120 min
3,8 (139x)

„A vážně chcete vařit musaku? S tou je ale hrozně práce,“ varovala nás Martha Elefteriadu, když jsme ji zvali do redakční kuchyně. Práce to byla, ale výsledek předčil očekávání. Udělejte si ji s námi taky! Základem dokonalé řecké musaky jsou mleté maso, rajčata, lilky a bešamel


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

NA BEŠAMEL

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 548.88 kcal
  • Bílkoviny 33 g
  • Sacharidy 28.88 g
  • Tuky 30.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. řecká musaka - krok 1 - nasolení lilků
    Zdroj: Apetitonline.cz
  2. řecká musaka - krok 2 - krájení brambor
    Zdroj: Apetitonline.cz
  3. řecká musaka - krok 3 - strouhání rajčat
    Zdroj: Apetitonline.cz
  4. řecká musaka - krok 4 - rozpuštěné máslo
    Zdroj: Apetitonline.cz
  5. řecká musaka - krok 5 - přidání vína
    Zdroj: Apetitonline.cz
  6. řecká musaka - krok 5 - scezení nasolených lilků
    Zdroj: Apetitonline.cz
  7. řecká musaka - krok 8 - opékání lilků
    Zdroj: Apetitonline.cz
  8. řecká musaka - krok 9 - příprava bešamelu
    Zdroj: Apetitonline.cz
  9. řecká musaka - krok 10 - přídání mléka do bešamelu
    Zdroj: Apetitonline.cz
  10. řecká musaka - krok 11 - bešamelová omáčka
    Zdroj: Apetitonline.cz
  11. řecká musaka - krok 12 - sníh z bílků
    Zdroj: Apetitonline.cz
  12. řecká musaka - krok 13 - přídání sněhu z bílků do náplně
    Zdroj: Apetitonline.cz
  13. řecká musaka - krok 14 - vrstvení musaky
    Zdroj: Apetitonline.cz
  14. řecká musaka - krok 15 - vrstvení
    Zdroj: Apetitonline.cz
  15. řecká musaka - krok 16 - zalití bešamelem
    Zdroj: Apetitonline.cz
  16. Famózní řecká kuchyně: Objevte chutné skvosty perly Středomoří! Poklad řecké kuchyně u vás doma: Jak na přípravu tradičního filo těsta

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2015/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(139 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/8

Zamilovali jsme si Sicílii, a tak vám předkládáme své nejmilejší recepty. Voňavé bylinky, výstavní ovoce, na slunci uzrálá zelenina, opojné víno, horký vzduch a modré moře... Tohle všechno ochutnáte v našem srpnovém menu.Krevety jsou lahůdka, která vás dostane jako láska na první pohled. Poradíme vám, jak je připravit na pánvi, v troubě i na grilu.Do naší redakční kuchyně přišla zpěvačka Martha Elefteriadu a připravila nám božskou musaku. Tuhle řeckou dobrotu naučí i vás!Máta a letní ovoce jdou spolu tak krásně dohromady. Melounový salát i famózní chlebíček s borůvkami uspokojí každého mlsala.