Řepné bliny s uzeným lososem a koprem svým barevným provedením rozzáří silvestrovskou tabuli. Navíc jsou až neodolatelně chutné. Perfektní recept pro chvíle, kdy chcete svým přátelům nabídnout něco víc než jen obyčejné chuťovky.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte oba druhy mouky, sůl a sušené droždí. Ve stolním mixéru rozmixujte podmáslí, červenou řepu a vejce dohladka a přilijte do mísy k moučné směsi.
Přidejte rozpuštěné máslo a umíchejte hladké těsto. Přikryjte a nechte odpočívat při pokojové teplotě asi hodinu.
Mezitím připravte koprovou pomazánku. V misce smíchejte čerstvý smetanový sýr s koprem a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Dejte zatím do lednice.
Odpočinuté těsto přeneste do zdobicího sáčku s hladkou kulatou špičkou.
V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte tuk a na pánvi tvořte malé bliny. Opékejte je asi 3 minuty z každé strany.
Hotové bliny potřete připravenou koprovou pomazánkou a poklaďte kousky uzeného lososa, červenou cibulí a kapary. Ozdobte plátky citronu, snítkami kopru a čerstvě mletým pepřem.