Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řepné ,pelmeně‘ s koprem a zakysanou smetanou

Tohle spojení pelmeňů, tortellin a tak trochu i boršče je něco jako světová premiéra. Chutnají stejně skvěle, jako vypadají.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
PT30M
Vaření 0:30
Těstoviny

Ingredience

    • 3 malé nebo 2 střední červené řepy
    • cca 300g hladké mouky + na poprášení

    NA NÁPLŇ

    • 250 g vepřového masa (plece, krkovice, libovějšího bůčku...)
    • 150 g cibule, nakrájené na kostičky
    • jemná mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 50 g másla

    K PODÁVÁNÍ

    • zakysaná smetana, čerstvý kopr, drcený barevný pepř a rozpuštěné máslo (nemusí být)

Příprava jídla

1 Neoloupanou řepu uvařte doměkka, malým stačí 20 minut, větším to bude trvat déle.

2 Mezitím nachystejte náplň a odložte ji do chladničky: Maso nakrájejte na proužky a pak ho nasekejte nožem co nejvíc najemno. Nasypte ho do misky, přidejte cibuli, osolte, opepřete a důkladně prohněťte rukou.

Uvařenou řepu oloupejte, dokud je ještě teplá (vezměte si rukavice). Oloupanou řepu rozmixujte úplně najemno (podle potřeby můžete přidat i 1 lžíci vody), řepy by mělo být zhruba 280 g. Na pracovní plochu nasypte většinu mouky a udělejte důlek. Nalijte do něj řepu a začněte promíchávat vidličkou. Jakmile těsto začne tvořit drobenku, spojte ho rukama do koule a důkladně ho prohněťte (stále pracujte v rukavicích), podle potřeby lze přidat další mouku. Pak těsto poprášené moukou prožeňte zhruba desetkrát strojkem na těstoviny a postupně zmenšujte tloušťku placky. Mezitím přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci a osolte ji.

4 Z těsta vykrájejte kolečka (o průměru okolo 6cm). Doprostřed každého dejte asi lžičku náplně (nepřežeňte to!) a na ni položte ždibec másla. Pak kolečka vždy přeložte přes náplň, aby vzniklo půlkolečko. Přitiskněte okraje a potom spojte cípy. Vařte ve vroucí osolené vodě – asi 3 minuty po vyplavání na hladinu vyzkoušejte u prvního kousku, zda už je náplň provařená. Hotové vylovte děrovanou sběračkou a podávejte v hlubokém talíři, ozdobené zakysanou smetanou, koprem a pepřem, popřípadě i polité máslem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s červenou řepou a kozím sýrem

Řepné burgery s ovesnými vločkami

Červenořepná polévka s rajčaty

Dušené hovězí s řepou

Zapékaná řepa dvou barev s tuřínem a ředkví

Červená pšenice s červenou řepou

Přidat komentář