Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3864 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 140 g
Tuky 327 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chudý párek v rohlíku neboli hotdog jsme zkřížili s bohatým Reuben sendvičem, legendou newyorských bister. Na výsledku jsme si po focení fakt pochutnali, ale musíme uznat, že nutriční specialista by z nás asi radost neměl.

Suroviny

anglická slanina 2 plátky
na kostičky
cibule 1 ks
nakrájená na proužky
párky 2 ks
bageta 2 ks
vhodné na hotdogy
zelí kysané
dle chuti
gouda 100 g
lze nahradit jiným sýrem na zapékání, nastrouhaného nahrubo
pálivá omáčka lze nahradit ostrou omáčkou harissa (množství podle chuti)
NA OCHUCENOU MAJONÉZU
majonéza 0.75 hrnku
zakysaná smetana 2 PL
okurky nakládané 1 PL
nadrobno nasekaných
citronová štáva
dle chuti
křen 0.5 PL
nastrouhaného
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Suroviny na majonézu smíchejte.

2 Slaninu opečte na pánvi dokřupava, sesypte ji na talířek a zatím odložte. Cibuli zvolna opékejte na uvolněné pánvi, až bude mít hnědou barvu a zkaramelizuje. Párky ohřejte.

3 Bagetky shora nařízněte, ale nedokrojte až do konce. Do řezu vložte kysané zelí, na ně položte párek, přidejte zkaramelizovanou cibulku a sýr a dejte zapéct do trouby pod rozpálený gril, aby se sýr pěkně rozpustil. Nakonec pokapejte podle chuti pálivou omáčkou, posypte kostičkami slaniny a podávejte s ochucenou majonézou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit