
Reuben dog
Chudý párek v rohlíku neboli hotdog jsme zkřížili s bohatým Reuben sendvičem, legendou newyorských bister. Na výsledku jsme si po focení fakt pochutnali, ale musíme uznat, že nutriční specialista by z nás asi radost neměl.
Ingredience
- 2 plátky anglické slaniny, na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na proužky
- 2 párky
- 2 bagetky vhodné na hotdogy
- kysané zelí podle chuti
- 100 g goudy nebo jiného sýra na zapékání, nastrouhaného nahrubo
- pálivá omáčka nebo ostrá pasta harissa (množství podle chuti)
- 3/4 hrnku majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1–2 lžíce nadrobno nasekaných nakládaných okurek
- citronová šťáva podle chuti
- 1/2 lžíce nastrouhaného křenu
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
NA OCHUCENOU MAJONÉZU
Příprava jídla
1 Suroviny na majonézu smíchejte.
2 Slaninu opečte na pánvi dokřupava, sesypte ji na talířek a zatím odložte. Cibuli zvolna opékejte na uvolněné pánvi, až bude mít hnědou barvu a zkaramelizuje. Párky ohřejte.
3 Bagetky shora nařízněte, ale nedokrojte až do konce. Do řezu vložte kysané zelí, na ně položte párek, přidejte zkaramelizovanou cibulku a sýr a dejte zapéct do trouby pod rozpálený gril, aby se sýr pěkně rozpustil. Nakonec pokapejte podle chuti pálivou omáčkou, posypte kostičkami slaniny a podávejte s ochucenou majonézou.
Přidat komentář