Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)
6. 6. 2025
Ricottové koblížky s karamelovými jahodami a kardamomovým cukrem
Image Professionals
Ricottové koblížky s karamelovými jahodami a kardamomovým cukrem
Image Professionals


Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)

Koblížky tak trochu jinak? Tyto z ricotty jsou vláčné a nadýchané, přesně jak je máme rádi. A karamelizované jahody s kardamomovým cukrem jim dodají zase jiný chuťový rozměr. Báječný letní dezert nebo sladký oběd.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 20 kusů

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 20 kusů

Na koblížky

Na karamelové jahody

Na kardamomový cukr

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/6

Červnový Apetit, který vychází už 18. 5., je nejen oslavou nadcházejícího léta ale i naší pozvánkou na tradiční Apetit piknik. V sobotu 10. 6. si budeme moci pod širým nebem společně vychutnat vše, co milujeme – dobré jídlo, pití i skvělou atmosféru. Přijďte za námi do pražské Grébovky, už se na vás těšíme! A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Šťavnaté jahody proměníme v lahodné dezerty. Zmrzlinu, džem i 3 sladké snídaně z pánve. Konečně pořádně rozpálíme gril a připravíme menu v asijském stylu. Uspořádáme rozlučku se svobodou pro budoucí nevěsty a blíž se podíváme, jak uspořádat nezapomenutelnou svatební hostinu. S radostí vám také představíme novou kuchařku Mrkev, dýně a cuketa i nové tváře, které budou každý měsíc přispívat do časopisu: Kristína Nemčková se s vámi podělí o trendy v gastronomii. Helena Fléglová vám vysvětlí zákonitosti cukrařiny. Pavel Berky pro vás každý měsíc otestuje recept z Apetitu a natočí k němu video. Nahlédneme do kuchyně restaurace Salabka, která zvítězila v Pohlreichově souboji restaurací, a popovídáme si s Betty a Vojtou, jejichž láska vykvetla během soutěže MasterChef. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Nejlepší výčepní roku Martin Tušek: Proč ženy milují šnyt a cizinci se zamilují do mlíka?

Dobře natočené pivo umí udělat den! Jak ale mít jistotu, že jste v dobrých rukách zkušeného výčepního? U Martina Tuška je to jasné, má na to dokonce potvrzení: je nejlepší výčepní plzeňského ležáku pro rok 2025. Navíc velký sympaťák s ještě většími plány. Jaké pivo milují ženy a čím vždy okouzlí cizince? A co by mi řekl, kdybych si pivo smíchala se Spritem? Ano, byla jsem odvážná a zeptala se...