Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové nočky s borůvkami a kokosem

Lehké, a přesto syté nočky, sladkokyselý borůvkový žahour a k tomu strouhaný kokos... Pokud chcete zvýraznit jeho chuť, před obalováním ho pozvolna opražte!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Sladká jídla Italská

Ingredience

    • 500 g ricotty
    • 80 g másla, změklého + na prolití nočků
    • 2 vejce
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 200-300 g polohrubé mouky
    • strouhaný kokos na obalení

    NA OMÁČKU

    • 200 g borůvek
    • krupicový cukr podle chuti
    • 200 g zakysané smetany

Příprava jídla

1 Ricottu, máslo, vejce a citronovou kůru prošlehejte v míse. Přisypávejte postupně mouku a vypracujte těsto (nemělo by být příliš hutné). Lžící tvořte z těsta nočky, vařte je 10 minut ve vroucí vodě, slijte, prolijte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhaném kokosu.

Borůvky rozmačkejte a oslaďte podle chuti. Do hlubokých talířů rozdělte zakysanou smetanu, přelijte rozmačkanými borůvkami, doprostřed dejte nočky a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Odpalované meruňkové knedlíky s griliášem

Dampfnudeln s višněmi a vanilkovou omáčkou

Ovocné knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář