0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottový dort s dotekem kávy

Ricottový dort s dotekem kávy

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné

Suroviny

korpus: 200 g kakaových sušenek, 50 g másla

náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g bílé čokolády, 1 lžíce instatní kávy, 50 g mléčné čokolády, 300 g ricotty, 10 g plátkové želatiny, 200 g zakysané smetany, 100 g moučkového cukru

Sušenky na korpus rozdrtíme najemno, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Vmačkáme do dortové formy.

V kastrůlku přivedeme k varu 50 ml smetany ke šlehání, odstavíme a přidáme bílou čokoládu na krájenou na kousky a necháme rozpustit. Stejným způsobem rozpustíme i mléčnou čokoládu.

Ricottu smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a vyšlehanou zbylou smetanou. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou vlijeme do ricottové náplně a promícháme. Náplň rozdělíme na poloviny, do jedné vmícháme bílou čokoládu se smetanou a do druhé mléčnou čokoládu s kávou a smetanou.

Do středu dortové formy s korpusem lijeme střídavě světlou a tmavou náplň. Dort necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Poté z dortu sejmeme formu a ozdobíme dle fantazie. Např. hoblinkami bílé a mléčné čokolády, sušenými jahodami a kávovými zrny.

Autor: elLu

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč