Sušenky na korpus rozdrtíme najemno, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Vmačkáme do dortové formy.
V kastrůlku přivedeme k varu 50 ml smetany ke šlehání, odstavíme a přidáme bílou čokoládu na krájenou na kousky a necháme rozpustit. Stejným způsobem rozpustíme i mléčnou čokoládu.
Ricottu smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a vyšlehanou zbylou smetanou. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou vlijeme do ricottové náplně a promícháme. Náplň rozdělíme na poloviny, do jedné vmícháme bílou čokoládu se smetanou a do druhé mléčnou čokoládu s kávou a smetanou.
Do středu dortové formy s korpusem lijeme střídavě světlou a tmavou náplň. Dort necháme přes noc ztuhnout v lednici.
Poté z dortu sejmeme formu a ozdobíme dle fantazie. Např. hoblinkami bílé a mléčné čokolády, sušenými jahodami a kávovými zrny.