Ricottový dort s dotekem kávy

Ricottový dort s dotekem kávy

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné

Suroviny

korpus: 200 g kakaových sušenek, 50 g másla

náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g bílé čokolády, 1 lžíce instatní kávy, 50 g mléčné čokolády, 300 g ricotty, 10 g plátkové želatiny, 200 g zakysané smetany, 100 g moučkového cukru

Sušenky na korpus rozdrtíme najemno, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Vmačkáme do dortové formy.

V kastrůlku přivedeme k varu 50 ml smetany ke šlehání, odstavíme a přidáme bílou čokoládu na krájenou na kousky a necháme rozpustit. Stejným způsobem rozpustíme i mléčnou čokoládu.

Ricottu smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a vyšlehanou zbylou smetanou. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou vlijeme do ricottové náplně a promícháme. Náplň rozdělíme na poloviny, do jedné vmícháme bílou čokoládu se smetanou a do druhé mléčnou čokoládu s kávou a smetanou.

Do středu dortové formy s korpusem lijeme střídavě světlou a tmavou náplň. Dort necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Poté z dortu sejmeme formu a ozdobíme dle fantazie. Např. hoblinkami bílé a mléčné čokolády, sušenými jahodami a kávovými zrny.

Autor: elLu

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit