0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řízečky k ,telce‘

Řízečky k ,telce‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řízečky k ,telce‘

3.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1722 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 114 g
Tuky 65 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nahradíte obyčejnou strouhanku mletými sušenkami, získáte křupavější a chutnější obal. Vyzkoušejte!

Suroviny

kuřecí prsa 500 g
lze nahradit krůtími
sůl
pepř
sušenky 2 bal
makové, např. Telka maková
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce 2 ks
prošlehaná
olej
na smažení

1 Maso nakrájejte na řízečky, osolte a opepřete. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo pomocí válečku či paličky na maso v mikrotenovém sáčku. Vsypte je do hlubokého talíře nebo mělké misky.

2 Řízečky postupně obalujte v mouce, osoleném prošlehaném vajíčku a rozdrcených sušenkách. Smažte na oleji dozlatova.

DOKONALÉ ŘÍZKY
Den předem naložte maso do bílého jogurtu smíchaného s aromatickými bylinkami. Drůbeží maso bude díky tomu křehčí a šťavnatější!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit