Řízečky k ,telce‘

Řízečky k ,telce‘

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 852 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 0 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nahradíte obyčejnou strouhanku mletými sušenkami, získáte křupavější a chutnější obal. Vyzkoušejte!

Suroviny

kuřecí prsa 500 g
lze nahradit krůtími
sůl
pepř
2 bal
makové sušenky např. Telka maková
mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 2 ks
prošlehaná
olej
na smažení

1 Maso nakrájejte na řízečky, osolte a opepřete. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo pomocí válečku či paličky na maso v mikrotenovém sáčku. Vsypte je do hlubokého talíře nebo mělké misky.

2 Řízečky postupně obalujte v mouce, osoleném prošlehaném vajíčku a rozdrcených sušenkách. Smažte na oleji dozlatova.

DOKONALÉ ŘÍZKY
Den předem naložte maso do bílého jogurtu smíchaného s aromatickými bylinkami. Drůbeží maso bude díky tomu křehčí a šťavnatější!

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit