Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řízečky k ,telce‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řízečky k ,telce‘

3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1722 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 114 g
Tuky 65 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nahradíte obyčejnou strouhanku mletými sušenkami, získáte křupavější a chutnější obal. Vyzkoušejte!

Související recepty

Suroviny

lze nahradit krůtími
sůl
pepř
sušenky 2 bal
makové, např. Telka maková
vejce 2 ks
prošlehaná
olej
na smažení

Postup

1

Maso nakrájejte na řízečky, osolte a opepřete. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo pomocí válečku či paličky na maso v mikrotenovém sáčku. Vsypte je do hlubokého talíře nebo mělké misky.

2

Řízečky postupně obalujte v mouce, osoleném prošlehaném vajíčku a rozdrcených sušenkách. Smažte na oleji dozlatova.

DOKONALÉ ŘÍZKY
Den předem naložte maso do bílého jogurtu smíchaného s aromatickými bylinkami. Drůbeží maso bude díky tomu křehčí a šťavnatější!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín