Rocky road je velmi snadný nepečený čokoládový zákusek se sušenkami, marshmallows a ořechy, který je rychlý na přípravu a skvělý nejen jako mlsání, ale třeba i jedlý dárek. Pohrajte si s přísadami i druhy čokolády, vytvoříte tak chutné a oku lákavé kombinace.
Suroviny
Postup
Vystelte formu na brownies o rozměrech 20 x 20 cm alobalem.
Nalámejte sušenky a vlašské ořechy do velké mísy. Nůžkami rozstříhejte marshmallows na půlky nebo čtvrtky a přidejte je také do mísy. Odložte stranou.
Dejte máslo a zlatý sirup do hrnce a jemně zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí.
Nakrájenou čokoládu dejte do žáruvzdorné mísy, poté na ni nalijte směs rozpuštěného másla a sirupu a nechte několik minut stát bez míchání.
Nyní míchejte, dokud čokoláda nebude hladká a nerozpustí se.
Poté nalijte celou směs na sušenky a marshmallows.
Míchejte, aby byly všechny kousky čokoládou dobře pokryté, a poté nalijte do připravené formy v rovnoměrné vrstvě. Nepřitlačujte příliš, chcete mít poměrně hrbolatý povrch ‚rocky road‘.
Nechte ztuhnout v lednici 1–2 hodiny nebo přes noc, poté posypte cukrem moučka a nakrájejte na tyčinky nebo čtverečky k podávání. Uchovávejte v lednici až týden.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.