Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Roláda à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 62
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3221 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 356 g
Tuky 161 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený carrot cake, jak ho ještě neznáte. Spojení šťavnatého mrkvového dortu a elegantní rolády funguje na jedničku. Roláda navíc vždy vypadá velmi sofistikovaně a složitě,  její příprava je přitom ale velmi jednoduchá. Recept na roládu à la mrkvový dort se vám bude hodit nejen na Velikonoce. Ručíme vám ovšem za to, že tuhle koledníci ještě neochutnali. A budou nadšení! Je lehká, svěží a skrznaskrz jarní.

Suroviny

na vymazání plechu
vejce 3 ks
slunečnicový olej 2 PL
mrkev 2 ks
nastrouhané
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1,5 ČL
mletá
mletý
kardamom ¼ ČL
mletý
na poprášení
Na krém
změklé
najemno nastrouhaná
prosátý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 36 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem – část nechte přesahovat, aby se upečené těsto dobře sundavalo z plechu.

2

V míse vyšlehejte vejce a cukr do pěny. Pak zašlehejte olej.

3

Z nastrouhané mrkve lehce vymačkejte šťávu. Vmíchejte ji k vaječné směsi.

4

V další míse promíchejte metličkou mouku, sůl, kypřicí prášek do pečiva, koření a postupně vmíchejte do těsta.

5

Těsto stěrkou rovnoměrně rozetřete na plech. Dejte do vyhřáté trouby a pečte 10 – 15 minut. Čas pečení upravte podle vaší trouby. Upečené těsto by mělo být pružné.

6

Zatímco se roláda peče, připravte si čistou utěrku a pomocí sítka ji po celé ploše pořádně poprašte moučkovým cukrem. Upečený plát těsta ihned vyklopte na pocukrovanou utěrku a šetrně sloupněte papír, na kterém se roláda pekla. Odkrytý povrch těsta lehce poprašte moučkovým cukrem. Těsto i s utěrkou pevně zarolujte a nechte zcela vychladnout.

7

Připravte krém. Do mísy dejte krémový sýr, změklé máslo, citronovou kůru a prosátý moučkový cukr. Společně vyšlehejte do hladkého krému. Pak zašlehejte trochu citronové šťávy, krém by ale neměl příliš zřídnout.

8

Zcela vychladlé svinuté těsto opatrně rozviňte a potřete ho krémem – nanášejte jej od středu jen na 3/4 plochy. Okraj, k němuž roládu zavinujete, nechte nepotřený. 

9

Roládu zaviňte, pevně utáhněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte nejméně na hodinu vychladit do lednice.

10

Po vychlazení vybalte roládu z fólie, pro dokonalý vzhled odkrojte okraje. Roládu pocukrujte moučkovým cukrem, krájejte na silnější plátky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč