Suroviny
Náplň
ricotta
500
g
zakysaná smetana
250
g
tvaroh
250
g
vejce
3
ks
mouka pšeničná hladká
6
kondenzované mléko
400
g
Korpus:
Sušenky rozemeleme a uhněteme s rozměklým máslem. Hmotu dáme do malé dortové formy (20 cm) a vytlačíme do dna a boků. Pečeme na 180 stupňu 10 minut.
Náplň:
v mezičase připrapravíme náplň. Všechny ingredience smícháme a po upečení korpusu do něj vlijeme. Pečeme poté na 140 stupňu 50 minut. Po upečení necháme ještě v troubě částečně schladnout (cca 30 minut) a poté necháme dochladnout (pozor, je důležité zacházet s dortem opatrně, aby se nesrazil). Po vychladnutí nechat ideálně přes noc v lednici. Dort se trochu propadne.
Dokončení:
po vyhladnutí pomažeme celý vršek marmeládou a doprostřed dáme hrstku malin (lze měnit dle chuti)