Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rosťův oblíbený cheescake

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rosťův oblíbený cheescake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Náplň
sýr ricotta 500 g
zakysaná smetana 250 g
tvaroh 250 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 6
kondenzované mléko 400 g

Korpus: 

Sušenky rozemeleme a uhněteme s rozměklým máslem. Hmotu dáme do malé dortové formy (20 cm) a vytlačíme do dna a boků. Pečeme na 180 stupňu 10 minut.

Náplň: 

v mezičase připrapravíme náplň. Všechny ingredience smícháme a po upečení korpusu do něj vlijeme. Pečeme poté na 140 stupňu 50 minut. Po upečení necháme ještě v troubě částečně schladnout (cca 30 minut) a poté necháme dochladnout (pozor, je důležité zacházet s dortem opatrně, aby se nesrazil). Po vychladnutí nechat ideálně přes noc v lednici. Dort se trochu propadne.

Dokončení:

po vyhladnutí pomažeme celý vršek marmeládou a doprostřed dáme hrstku malin (lze měnit dle chuti)

 

Autor: lucie.s

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit