
Rotelle se slaninou a hráškem
Receptů na jednoduché, rychlé a originální těstoviny není nikdy dost! Třeba tyhle rotelle si vmžiku zamilujete!
Ingredience
- 400g rotelle nebo jiných krátkých těstovin
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 10 plátků sušené slaniny, nakrájených na nudličky
- 60g crème fraîche nebo
- 30% zakysané smetany
- 180g mraženého hrášku
- hrst mátových lístků, nakrájených najemno
- 60ml panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku, drcený
- kůra a šťáva z 1 citronu
NA HRÁŠKOVÉ PESTO
Příprava jídla
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a uchovejte asi 1/4 hrnku vody z vaření.
2 Na hráškové pesto dejte hrášek do ohnivzdorné mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby byl ponořený. Nechte 2 minuty stát a pak sceďte. Dejte do robotu, osolte a spolu s ostatními přísadami nasekejte nahrubo.
3 Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm slaninu 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Pár kousků slaniny vyjměte a odložte na pozdější ozdobení. Přidejte těstoviny, odloženou vodu z vaření a crème fraîche (případně zakysanku). Osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
4 Těstoviny podávejte s hráškovým pestem, ozdobené křupavými kousky slaniny.
Přidat komentář