Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3374 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 255 g
Tuky 190 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný nedělní oběd se zábavným trikem – kuře i příloha se pečou v jednom pekáčku. O jarní dávku vitaminů se postará osvěžující okurkový salát, který vám připomene prázdniny v Řecku.

Suroviny

máslo 100 g
rozpuštěné
hořčice dijonská 1 PL
koření na kuře 1 bal
Kuře citron-rozmarýn Avokádo
salátové (varný typ A), s hezkou slupkou
rozdělená na neoloupané stroužky
petrželka 2 PL
nasekaná
Na tzatziki
(hadovka)
lze nahradit hustým smetanovým
1 PL
kořenící směs na tzatziki Tzatziky Avokádo
olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na dochucení

Postup

1

Kuřecí stehna rozdělte v kloubu na dvě části a dejte je stranou do misky.

2

V jiné větší míse prošlehejte máslo, víno, hořčici a směs koření Kuře citron-rozmarýn Avokádo. Do marinády vložte kuřecí stehna, důkladně je ze všech stran potřete a nechte nejméně 2 hodiny marinovat v lednici.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Brambory důkladně omyjte, osušte a rozkrájejte na osminy. Dejte je do většího pekáčku. Brambory přelijte marinádou, promíchejte a rovnoměrně urovnejte. Na brambory položte kousky kuřete a přelijte je zbylou marinádou. Nakonec do pekáčku přidejte celé neoloupané stroužky česneku.

4

Pekáč překryjte alobalovou fólií nebo poklicí a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 55 minut doměkka. Pak sundejte alobal nebo poklici, přelijte kuře šťávou a pečte dalších přibližně 25 minut, až kuře zezlátne a získá lákavou křupavou kůrčičku.

5

Zatímco se kuře peče, připravte si tzatziky. Okurku podélně rozkrojte a lžící vydlabejte měkký střed se semínky. Dužinu nastrouhejte nahrubo, vložte do cedníku a opatrně z ní vymačkejte přebytečnou vodu. Smíchejte ji s jogurtem a kořenicí směsí Tzatziky Avokádo. Zakápněte olejem, promíchejte a nechte 2 hodiny odležet v lednici. Nakonec salát ochutnejte, případně dosolte mořskou solí nebo okyselte citronem.

6

Upečené kuře posypte čerstvou petrželkou a podávejte s vychlazenými tzatziky.

NĚCO NAVÍC

Pečením česnek ztratí štiplavost a získá příjemnou oříškovou a nasládlou chuť. Vymáčkněte ho ze slupky a dochuťte jím kuře rovnou na talíři. Nebo si ho dejte později jako chuťovku s opečeným chlebem.

Apetit magazín