Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozstřelený španělský ptáček

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5943 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 61 g
Tuky 504 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozstřelený španělský ptáček (nebo také rozlítaný ptáček) je línou alternativou toho klasického. Recept se příliš neliší, jen odpadá ta část, kdy musíte vejce, okurku a uzeninu zabalit do plátku hovězího masa. Rozlítané ptáčky podávejte s kynutým knedlíkem nebo dušenou rýží. Pokud tuto zjednodušenou verzi španělského ptáčka neznáte, rozhodně ji doporučujeme vyzkoušet.

Náš tip: Připravte si také Rozstřeleného španělského ptáčka z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
zadní
sůl
pepř
hořčice plnotučná 4 ČL
vejce 4 ks
vařená natvrdo
mouka
na zahuštění

Postup

1

Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

2

Na sádle orestujte slaninu a cibuli. Přidejte plátky masa a nechte zatáhnout.

3

Zalijte horkou vodou, okmínujte, přidejte polovinu nakrájených okurek, párků a vajec. Zamíchejte a nechtee asi hodinu dusit.

4

Jakmile bude maso měkké, zahustěte hladkou moukou, přidejte zbylou polovinu ingrediencí a vařte ještě 15 minut. Podávejte s rýží.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: ivonau

Apetit magazín