0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozstřelený španělský ptáček

Rozstřelený španělský ptáček

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5943 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 61 g
Tuky 504 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
cibule 3 ks
anglická slanina 4 plátky
sádlo 50 g
hořčice plnotučná 4 ČL
párky 4 ks
okurky nakládané 4 ks
vejce 4 ks
vařená natvrdo
kmín
mouka
sůl
pepř

Postup

1

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

2

Na sádle orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme plátky masa a necháme zatáhnout.

3

Zalijeme horkou vodou, okmínujeme, přidáme polovinu nakrájených okurek, párků a vajec, zamícháme a necháme asi hodinu dusit.

4

Zahustíme hladkou moukou, přidáme zbylou polovinu ingrediencí a vaříme 15 minut. Podáváme s rýží.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: ivonau

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit