Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rukolový salát s avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 21 g
Tuky 89 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salát s jemně pikantní zálivkou z dijonské hořčice a bílého vinného octa.

Suroviny

rukola 120 g
salát 120 g
natrhané listy z oblíbeného salátu
řeřicha 50 g
oloupaná, vypeckovaná a nakrájená na měsíčky
rajčata cherry hrst
přepůlená
Na dresink
hořčice dijonská 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL

Postup

1

Nejprve udělejte dresink – všechny potřebné ingredience důkladně smíchejte a prošlehejte se lžičkou studené vody.

2

Všechno zelené, včetně avokáda, promíchejte v servírovací míse, pokapejte dresinkem a nakonec přidejte rajčátka – zůstanou čerstvá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...