Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
V knize najdete i recept na rumové měsíčky
ZDROJ: Michaela Smolová, Sisters Bakery
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 65
Do hodiny Velmi snadné Na jeden plech (počet kusů závisí na velikosti vykrajovátka)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6118 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 696 g
Tuky 300 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si lahodné čokoládové měsíčky s citronovou polevou, které okouzlí svou jemností a krásným vzhledem. Jejich příprava není o nic složitější, než upečení klasické buchty na plech. Tento recept na jednoduché vánoční cukroví je od známé slovenské foodblogerky Michaely Smolové, autorky dvou kuchařek a blogu Sisters Bakery.

Související recepty

Suroviny

máslo 250 g
mouka pšeničná hrubá 140 g
rozehřátá a vychladlá
vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť (jeden bílek si odložte na polevu)
rum 3 PL
nastrouhaná z 1 citronu
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na polevu

Postup

1

Cukr, vanilkový cukr a změklé máslo vyšlehejte do krémové konzistence. Po jednom zašlehávejte žloutky, dokud nebudou důkladně zapracované.

2

Pomalu přidejte rozpuštěnou čokoládu (nesmí být horká), rum a promíchejte.

3

Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a opatrně přidejte sníh ušlehaný z 5 bílků (jeden bílek si nechte na polevu).

4

Vzniklé těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut.

5

Na polevu smíchejte moučkový cukr, citronovou šťávu a odložený bílek. Vše vyšlehejte mixérem do hladké konzistence a koláč touto polevou potřete. Nechte polevu zaschnout.

6

Poté pomocí kulaté formičky vykrajujte z plátu měsíčky. Začněte u kraje, odkrojte půlkruh a pokračujte tak, abyste minimalizovali odpad a vytvořili pěkné tvary.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...