Připravte si lahodné čokoládové měsíčky s citronovou polevou, které okouzlí svou jemností a krásným vzhledem. Jejich příprava není o nic složitější, než upečení klasické buchty na plech. Tento recept na jednoduché vánoční cukroví je od známé slovenské foodblogerky Michaely Smolové, autorky dvou kuchařek a blogu Sisters Bakery.
Suroviny
Postup
Cukr, vanilkový cukr a změklé máslo vyšlehejte do krémové konzistence. Po jednom zašlehávejte žloutky, dokud nebudou důkladně zapracované.
Pomalu přidejte rozpuštěnou čokoládu (nesmí být horká), rum a promíchejte.
Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a opatrně přidejte sníh ušlehaný z 5 bílků (jeden bílek si nechte na polevu).
Vzniklé těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut.
Na polevu smíchejte moučkový cukr, citronovou šťávu a odložený bílek. Vše vyšlehejte mixérem do hladké konzistence a koláč touto polevou potřete. Nechte polevu zaschnout.
Poté pomocí kulaté formičky vykrajujte z plátu měsíčky. Začněte u kraje, odkrojte půlkruh a pokračujte tak, abyste minimalizovali odpad a vytvořili pěkné tvary.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cukroví na plech: Skvělá volba pro ty, kteří nestíhají(16 receptů )