0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Růžové přivolávání jara

Růžové přivolávání jara

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Krusta:

200g máslových sušenek

100g rozpuštěného másla

 

Plnka:

500g Philadelphia syr

250 g ricotta syr

2 rozmačkané banány

1 lžička vanilové esence

200 g borůvky (čerstvé nebo zavařené)

3 vejce + 1 žloutek

 

Na potření:

250g zakysané smetany

2 lžíce moučkového cukru

2 lžičky citronové štávy

 

 

Zapneme troubu 200 ˚C a mezitím si na uděláme sušenkový korpus. Sušenký rozdrtíme v mixéru nebo ručne a promíchame s máslem, namačkáme do otvíraci formy na dort vyložené papírem na pečení.

Syr Philadephii, zakysanou smetanu, rozmačkaný banány, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru,vanilkovou esenci, opatrne přidáme borůvky a promíchame ručním mixérem. Následne přidáme vejce. 

Hotovým krémem naplníme formu na dort a necháme 5 min odležet. Pečeme asi 30 min. v troubě, po 10ti minutách od začátku pečení teplotu snížíme na 110 ˚C. Po dobu pečení neotevírame troubu! Po upečení necháme koláč chladnout zhruba 2 hodiny v troubě s pootevřenými dvířky.

Ve finále koláč potřeme vychlazenou zakysanou smetanou ochucenou moučkovým cukrem a citrónovou šťávou.   

Ozdobíme podle fantazie, nebo příležitosti :)

 
Autor: lozzy

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit