Houby narovnejte na plech lupeny nahoru (u větších hub můžete lupeny odstranit), pokapejte rozpuštěným máslem, posypte kmínem a solí a pečte asi deset minut dozlatova. Podávejte s čerstvým chlebem.
Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8
spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Komentáře
kamilio
11.07.2010 19:32
Pane Bože jaké růžovky. Nas obrázku jsou přece typické žampiony neboli pečárky!!!
Čerstvé listy, mražené špenátové kostky, pyré, to vše jsou důvěrně známé podoby špenátu. Znáte ale špenátový prach? Víte, k čemu je dobrý, jak se vyrábí a jak ho využít?
...
Tonka fazole nebo tonka boby jsou v moderní cukrařině velmi oblíbenou přísadou, Francouzi po nich doslova šílí. Dodávají dezertu zvláštní kombinaci chuti vanilky, třešní a mandlí. Součástí semínek je také látka zvaná kumarin, pro...
Polévka z medvědího česneku patří k české jarní klasice. Máme pro vás jednoduchý recept, ve kterém vůně a barva bylinky vynikne. Potřebovat budete jen tři suroviny: vývar, smetanu a česnek medvědí nebo podivný.
...
Víte, jaká maličkost promění váš večírek v jedinečnou párty? Gougère [čti gužér]! Je to francouzské slané pečivo z odpalovaného těsta, které roztomile vypadá a naprosto fantasticky chutná. Na jejich chuť má zásadní vliv použití...
Meggie a Nugy si otevřeli minulý rok v pražských Vršovicích malé bistro, které pojmenovali příznačně Mamam – vietnamské măm măm znamená „ham ham“. Na menu najdete jídla inspirovaná cestami po asijském kontinentu a rodinnými...
Druhý ročník národního festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky jídla. Dva dny, čtyři podlaží, osm...
Komentáře