1. 200 okvětních lístků stlačíme do litrové sklenice, zalijeme 250 ml vařící vody s 1 lžičkou kyseliny citrónové a necháme stát v temnu 24 hodin.
2. Přecedíme a na skleničku tekutiny dáme 1,5 skleničky cukru a mícháme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí (popř. můžeme lehce nahřát).
3. Okvětní plátky posypeme 200 g pískového cukru, lehce utřeme a mixujeme spolu se získanou růžovou šťávou.
4. Naplníme sklenice, uzavřeme a uložíme do chladu a temna.
Anglická specialita, která obohatí nedělní snídani nebo odpolední pohoštění pro návštěvy o úžasnou vůni.
Na palačinky nebo náplň do kobližek poskytuje zcela výjiečný gurmánský zážitek!!!
2. Přecedíme a na skleničku tekutiny dáme 1,5 skleničky cukru a mícháme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí (popř. můžeme lehce nahřát).
3. Okvětní plátky posypeme 200 g pískového cukru, lehce utřeme a mixujeme spolu se získanou růžovou šťávou.
4. Naplníme sklenice, uzavřeme a uložíme do chladu a temna.
Anglická specialita, která obohatí nedělní snídani nebo odpolední pohoštění pro návštěvy o úžasnou vůni.
Na palačinky nebo náplň do kobližek poskytuje zcela výjiečný gurmánský zážitek!!!