Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Růžový džem
Růžový džem

1. 200 okvětních lístků stlačíme do litrové sklenice, zalijeme 250 ml vařící vody s 1 lžičkou kyseliny citrónové a necháme stát v temnu 24 hodin.
2. Přecedíme a na skleničku tekutiny dáme 1,5 skleničky cukru a mícháme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí (popř. můžeme lehce nahřát).
3. Okvětní plátky posypeme 200 g pískového cukru, lehce utřeme a mixujeme spolu se získanou růžovou šťávou.
4. Naplníme sklenice, uzavřeme a uložíme do chladu a temna.

Anglická specialita, která obohatí nedělní snídani nebo odpolední pohoštění pro návštěvy o úžasnou vůni.
Na palačinky nebo náplň do kobližek poskytuje zcela výjiečný gurmánský zážitek!!!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu