Ryba na víně se zeleninou

Ryba na víně se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 588 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 18 g
Tuky 32 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehčí večeři – a to jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí všechno nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte skvělou voňavou večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží. Podávejte ji s vínem, kterým jste rybu podlili, a křupavou bagetkou – tu si budete máčet do delikátní omáčky. 

Související recepty

Suroviny

víno bílé 300 ml
1 ks
na kolečka / klínky
1 ks
na klínky
1 ks
na proužky
100 g
4 ks
hrst
1
lze nahradit halibutem
sůl mořská
citron 1 ks
kůra
1 PL
čerstvý, lze nahradit tymiánem
olivový olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
sušená, rozdrcená

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do pekáčku s vyšším okrajem vlijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Na zeleninu rozložte filety ryby a vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC

Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a vsypat před podáváním do pekáčku. Namísto oregana nebo tymiánu můžete použít najemno nasekanou hladkolistou petrželku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit