Ryba na víně se zeleninou

Ryba na víně se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 588 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 18 g
Tuky 32 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehčí večeři – a to jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí všechno nakrájet, nasypat do pekáčku a do půlhodiny máte skvělou voňavou večeři jako z restaurace na francouzském pobřeží. Podávejte ji s vínem, kterým jste rybu podlili, a křupavou bagetkou – tu si budete máčet do delikátní omáčky. 

Suroviny

víno bílé 300 ml
1 ks
na kolečka / klínky
1 ks
na klínky
1 ks
na proužky
100 g
4 ks
hrst
1
lze nahradit halibutem
sůl mořská
citron 1 ks
kůra
1 PL
čerstvý, lze nahradit tymiánem
olivový olej 2 PL
chilli paprička 1 ks
sušená, rozdrcená

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do pekáčku s vyšším okrajem vlijte víno a přisypte cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Na zeleninu rozložte filety ryby a vše osolte a posypte strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápněte olivovým olejem a posypte sušenou chilli papričkou. Vložte do trouby a pečte zhruba 20–25 minut.

NĚCO NAVÍC

Šťávu můžete nakonec zjemnit studeným máslem, stačí ho nakrájet na kostičky a vsypat před podáváním do pekáčku. Namísto oregana nebo tymiánu můžete použít najemno nasekanou hladkolistou petrželku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit