Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Menší ryby jsou na tuhle úpravu lepší, každý tak má svůj balíček.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody Středomořská

Ingredience

    • 4 menší (po cca 350 g) vykuchané bělomasé ryby (v receptu jsou použiti pražmani, ale hodí se i pražmy královské či mořští vlci)
    • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
    • olivový olej na potření
    • 1 malá bulva fenyklu, nakrájená na tenké plátky
    • 8 snítek rozmarýnu
    • 3 citrony, 2 nakrájené na plátky a z 1 vymačkaná šťáva
    • 2 červené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
    • 200 ml suchého bílého vína

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180° C. Připravte si 4 velké archy pečicího papíru tak, aby se do každého dala s rezervou zabalit celá ryba.

2 Ryby zvenku i uvnitř osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Vnitřky ryb vycpěte vždy čtvrtinou plátků fenyklu, 1 snítkou rozmarýnu, několika kolečky citronu a nakrájenými chilli papričkami. Náplň pokapejte směsí vína a citronové šťávy. Uzavřete, na každou rybu z boku položte ještě pár koleček citronu a snítku rozmarýnu a vše na dvou místech úhledně zavažte potravinářským provázkem.

3 Do středu každého kusu pečicího papíru položte rybu a po stranách trochu poskládejte, aby zachytila tekutinu. Zakapejte zbylým bílým vínem a citronovou šťávou a uzavřete do balíčku. Položte spojem vzhůru na plech a pečte 20 minut.

4 Podávejte horké a nevybalené, aby si každý mohl užít voňavé páry, které budou stoupat po rozbalení papiloty. Servírujte s čerstvou bagetkou a suchým bílým vínem.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou

Pikantní olihně s japonskou BBQ omáčkou

Přidat komentář