
Ryba s fenyklem pečená v papilotě
Menší ryby jsou na tuhle úpravu lepší, každý tak má svůj balíček.
Ingredience
- 4 menší (po cca 350 g) vykuchané bělomasé ryby (v receptu jsou použiti pražmani, ale hodí se i pražmy královské či mořští vlci)
- sůl a čerstvě mletý bílý pepř
- olivový olej na potření
- 1 malá bulva fenyklu, nakrájená na tenké plátky
- 8 snítek rozmarýnu
- 3 citrony, 2 nakrájené na plátky a z 1 vymačkaná šťáva
- 2 červené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
- 200 ml suchého bílého vína
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 180° C. Připravte si 4 velké archy pečicího papíru tak, aby se do každého dala s rezervou zabalit celá ryba.
2 Ryby zvenku i uvnitř osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Vnitřky ryb vycpěte vždy čtvrtinou plátků fenyklu, 1 snítkou rozmarýnu, několika kolečky citronu a nakrájenými chilli papričkami. Náplň pokapejte směsí vína a citronové šťávy. Uzavřete, na každou rybu z boku položte ještě pár koleček citronu a snítku rozmarýnu a vše na dvou místech úhledně zavažte potravinářským provázkem.
3 Do středu každého kusu pečicího papíru položte rybu a po stranách trochu poskládejte, aby zachytila tekutinu. Zakapejte zbylým bílým vínem a citronovou šťávou a uzavřete do balíčku. Položte spojem vzhůru na plech a pečte 20 minut.
4 Podávejte horké a nevybalené, aby si každý mohl užít voňavé páry, které budou stoupat po rozbalení papiloty. Servírujte s čerstvou bagetkou a suchým bílým vínem.
Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář