Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 521 kcal
Bílkoviny 8 g
Cukr 57 g
Tuky 11 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Menší ryby jsou na tuhle úpravu lepší, každý tak má svůj balíček.

Suroviny

bílá ryba 4 ks
menší (po cca 350 g) vykuchané (v receptu jsou použiti pražmani, ale hodí se i pražmy královské či mořští vlci)
sůl
pepř
olivový olej
na potření
fenykl 1 ks
nakrájená na tenké plátky
rozmarýn 8 snítek
citron 3 ks
2 nakrájené na plátky a z 1 vymačkaná šťáva
chilli paprička 2 ks
červené, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
víno bílé 200 ml
suché

1 Troubu rozehřejte na 180° C. Připravte si 4 velké archy pečicího papíru tak, aby se do každého dala s rezervou zabalit celá ryba.

2 Ryby zvenku i uvnitř osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Vnitřky ryb vycpěte vždy čtvrtinou plátků fenyklu, 1 snítkou rozmarýnu, několika kolečky citronu a nakrájenými chilli papričkami. Náplň pokapejte směsí vína a citronové šťávy. Uzavřete, na každou rybu z boku položte ještě pár koleček citronu a snítku rozmarýnu a vše na dvou místech úhledně zavažte potravinářským provázkem.

3 Do středu každého kusu pečicího papíru položte rybu a po stranách trochu poskládejte, aby zachytila tekutinu. Zakapejte zbylým bílým vínem a citronovou šťávou a uzavřete do balíčku. Položte spojem vzhůru na plech a pečte 20 minut.

4 Podávejte horké a nevybalené, aby si každý mohl užít voňavé páry, které budou stoupat po rozbalení papiloty. Servírujte s čerstvou bagetkou a suchým bílým vínem.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit