Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 521 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 57 g
Tuky 11 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Menší ryby jsou na tuhle úpravu lepší, každý tak má svůj balíček.

Suroviny

bílá ryba 4 ks
menší (po cca 350 g) vykuchané (v receptu jsou použiti pražmani, ale hodí se i pražmy královské či mořští vlci)
sůl
pepř
olivový olej
na potření
fenykl 1 ks
nakrájená na tenké plátky
rozmarýn 8 snítek
citron 3 ks
2 nakrájené na plátky a z 1 vymačkaná šťáva
chilli paprička 2 ks
červené, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
víno bílé 200 ml
suché

1 Troubu rozehřejte na 180° C. Připravte si 4 velké archy pečicího papíru tak, aby se do každého dala s rezervou zabalit celá ryba.

2 Ryby zvenku i uvnitř osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Vnitřky ryb vycpěte vždy čtvrtinou plátků fenyklu, 1 snítkou rozmarýnu, několika kolečky citronu a nakrájenými chilli papričkami. Náplň pokapejte směsí vína a citronové šťávy. Uzavřete, na každou rybu z boku položte ještě pár koleček citronu a snítku rozmarýnu a vše na dvou místech úhledně zavažte potravinářským provázkem.

3 Do středu každého kusu pečicího papíru položte rybu a po stranách trochu poskládejte, aby zachytila tekutinu. Zakapejte zbylým bílým vínem a citronovou šťávou a uzavřete do balíčku. Položte spojem vzhůru na plech a pečte 20 minut.

4 Podávejte horké a nevybalené, aby si každý mohl užít voňavé páry, které budou stoupat po rozbalení papiloty. Servírujte s čerstvou bagetkou a suchým bílým vínem.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit