Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v pivním těstíčku s pikantním salátem coleslaw
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2073 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 291 g
Tuky 64 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý burger s rybou v pivním těstíčku a pikantním coleslawem nadchne každého milovníka fast foodu. Těstíčko z piva zajistí křupavou texturu, zatímco coleslaw s pikantním dresinkem dodá svěžest a lehký říz. Vše je zasazeno do nadýchané briošky, která spojuje chutě v neodolatelný domácí burger.

Související recepty

Suroviny

Na salát coleslaw
limetová šťáva 1 PL
majonéza 3 PL
rýžový ocet 1 PL
sriracha 1 ČL
sezamový olej 1 PL
sůl ½ ČL
(menší)
mrkev 1 ks
větší
Na rybu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1,25 ČL
+ na osolení ryby
bělomasá ryba 4 porce
každá 150 g, bez kůže, nejlépe treska
rostlinný olej
na smažení
K podávání
pár snítek
klínky

Postup

1

Ve větší míse prošlehejte všechny ingredience na salát kromě zelí a mrkve.

2

Zelí nakrouhejte na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na sirky.

3

Obojí přidejte do mísy se zálivkou a promíchejte. Nechte alespoň 30 minut odležet, poté dochuťte.

4

V míse prošlehejte pivo, mouku, kypřicí prášek do pečiva a sůl. Těstíčko by mělo být o něco řidší než na lívance.

5

Porce ryby osolte, smočte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

6

Hamburgerové housky prořízněte a na řezné straně opečte nasucho na pánvi.

7

Na spodní stranu housky dejte salát, na něj rybu, ozdobte koprem a přiklopte horní polovinou bulky. Podávejte s limetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/1

Apetit magazín