Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba zapečená s kaší

Krémové rybí ragú zapečené pod čepicí z bramborové kaše je britská klasika. Tohle je její expresní verze. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Z plechu

Ingredience

    • 8 lžic crème fraîche nebo 30% zakysané smetany
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 200g mladého (baby) špenátu, nasekaného nahrubo
    • 100g mraženého hrášku, povoleného
    • 1 velká uzená makrela, zbavená kůže a kostí a rozdělená na menší kousky

    NA KAŠI

    • 300g přílohových brambor
    • 50g másla + na dokončení
    • cca 150ml mléka, horkého
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte kaši. V osolené vodě uvařte brambory doměkka, slijte a rozšťouchejte s máslem a horkým mlékem na hustší kaši. Osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 190°C. Crème fraîche či zakysanou smetanu a hořčici dejte do rendlíku, přihoďte špenát a za stálého míchání zvolna zahřívejte, až špenát zavadne. Pak přidejte hrášek a kousky makrely, mírně osolte a opepřete.

3 Přesuňte do zapékací nádoby nebo rozdělte do 2 jednoporcových. Zakryjte kaší a povrch ozdobně načechrejte. Poklaďte máslem a pečte 10 minut, až kaše zezlátne a náplň bude bublat. Potom vložte na pár minut pod gril, aby byl povrch pěkně zlatohnědý a křupavý. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s těstovinami a jarními listy

Pečené kuře s fazolemi a chorizem

Nudle se špenátem po asijsku

Rýže s karamelizovanou cibulkou

REKLAMA

Přidat komentář