Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší
Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší

4/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2953 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 214 g
Tuky 213 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a tak dobré! Filé na kmíně nás rázem přeneslo do dětství. Hedvábná bramborová kaše, při jejíž přípravě hlavně nesmíte šetřit máslem, se k jednoduché dobré rybě na másle a kmíně skvěle hodí. 

Suroviny

rybí filé 800 g
filety z mořských bělomasých ryb, zbavených kůže
sůl
kmín 1 PL
celý nebo drcený
1–2 lžíce
nejlépe přepuštěné, na opékání
Na bramborovou kaši
varný typ C
sůl
máslo 250 g
podle potřeby

Postup

1

Na bramborovou kaši oloupejte brambory, pokrájejte je na stejně velké kostky a dejte vařit do osolené vody doměkka. 

2

Hotové slijte, nejlépe přes cedník, tak se zbaví opravdu veškeré vody. Vraťte do hrnce, přidejte pokrájené máslo a rozšťouchejte. Mlékem dolaďte do požadované konzistence, rozšťouchejte dohladka, a nakonec dosolte podle chuti.

3

Rybu z obou stran osolte, posypte kmínem a paprikou, a nakonec obalte v mouce. Opečte na pánvi na másle z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín