Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší

Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2953 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 214 g
Tuky 213 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a tak dobré! Filé na kmíně nás rázem přeneslo do dětství. Hedvábná bramborová kaše, v níž hlavně nesmíte šetřit máslem, a jednoduchá dobrá ryba na másle. Mňam!

Související recepty

Buřtguláš

Jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po sv...

Suroviny

rybí filé 800 g
filety z mořských bělomasých ryb, zbavených kůže
sůl
kmín 1 PL
celý nebo drcený
paprika sladká 1 ČL
mletá
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce
máslo
nejlépe přepuštěné, na opékání
Na bramborovou kaši
brambory 1 kg
varný typ C
sůl
máslo 250 g
mléko
podle potřeby

Postup

1

Na bramborovou kaši oloupejte brambory, pokrájejte je na stejně velké kostky a dejte vařit do osolené vody doměkka. Hotové slijte, nejlépe přes cedník, tak se zbaví opravdu veškeré vody. Vraťte do hrnce, přidejte pokrájené máslo a rozšťouchejte. Mlékem dolaďte do požadované konzistence, rozšťouchejte dohladka, a nakonec dosolte podle chuti.

2

Rybu z obou stran osolte, posypte kmínem a paprikou, a nakonec obalte v mouce. Opečte na pánvi na másle z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit