Jednoduché a tak dobré! Filé na kmíně nás rázem přeneslo do dětství. Hedvábná bramborová kaše, v níž hlavně nesmíte šetřit máslem, a jednoduchá dobrá ryba na másle. Mňam!
Suroviny
rybí filé
800
g
filety z mořských bělomasých ryb, zbavených kůže
sůl
kmín
1
PL
celý nebo drcený
paprika sladká
1
ČL
mletá
mouka pšeničná hladká
2
PL
1–2 lžíce
máslo
nejlépe přepuštěné, na opékání
Na bramborovou kaši
brambory
1
kg
varný typ C
sůl
máslo
250
g
mléko
podle potřeby
Postup
1
Na bramborovou kaši oloupejte brambory, pokrájejte je na stejně velké kostky a dejte vařit do osolené vody doměkka. Hotové slijte, nejlépe přes cedník, tak se zbaví opravdu veškeré vody. Vraťte do hrnce, přidejte pokrájené máslo a rozšťouchejte. Mlékem dolaďte do požadované konzistence, rozšťouchejte dohladka, a nakonec dosolte podle chuti.
2
Rybu z obou stran osolte, posypte kmínem a paprikou, a nakonec obalte v mouce. Opečte na pánvi na másle z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.