Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší

Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2953 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 214 g
Tuky 213 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a tak dobré! Filé na kmíně nás rázem přeneslo do dětství. Hedvábná bramborová kaše, v níž hlavně nesmíte šetřit máslem, a jednoduchá dobrá ryba na másle. Mňam!

Suroviny

rybí filé 800 g
filety z mořských bělomasých ryb, zbavených kůže
sůl
kmín 1 PL
celý nebo drcený
paprika sladká 1 ČL
mletá
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce
máslo
nejlépe přepuštěné, na opékání
Na bramborovou kaši
brambory 1 kg
varný typ C
sůl
máslo 250 g
mléko
podle potřeby

Postup

1

Na bramborovou kaši oloupejte brambory, pokrájejte je na stejně velké kostky a dejte vařit do osolené vody doměkka. Hotové slijte, nejlépe přes cedník, tak se zbaví opravdu veškeré vody. Vraťte do hrnce, přidejte pokrájené máslo a rozšťouchejte. Mlékem dolaďte do požadované konzistence, rozšťouchejte dohladka, a nakonec dosolte podle chuti.

2

Rybu z obou stran osolte, posypte kmínem a paprikou, a nakonec obalte v mouce. Opečte na pánvi na másle z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit