Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Takhle polévka je nefalšovaným vánočním luxusem. Ovšem připravovat ji jenom o Vánocích by byla věčná škoda...

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Vaření 0:35
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 snítka tymiánu
    • 200ml bílého vína
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 1 litr rybího vývaru (např. základního kapřího vývaru)
    • 200ml smetany ke šlehání

    NA VLOŽKU DO POLÉVKY

    • 2 lžíce másla + na krutony
    • 200g zeleniny (mrkev, petržel, řapíkatý celer), na kostičky
    • 1/2 lžičky čerstvých tymiánových lístků
    • 4 ztracená vejce (viz Něco navíc)
    • 4 lžičky kaviáru
    • 4 plátky toustového chleba
    • pažitka a panenský olivový olej k podávání 

Příprava jídla

1 Na másle opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte tymián a zalijte vínem. Když se víno vyvaří, zaprašte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 20 minut. Přilijte smetanu, řádně rozmixujte, přeceďte a dochuťte solí.

2 Na másle opékejte nakrájenou zeleninu spolu s lístky tymiánu, až změkne, a pak ji vmíchejte do rozmixované polévky. Toustový chleba zbavte kůrky, nakrájejte na kostky a opečte na másle. Polévku rozlijte do talířů, doprostřed položte zastřené vejce, ozdobte kaviárem, pažitkou a pokapejte olejem. Krutony podávejte zvlášť.

NĚCO NAVÍC

Do širšího rendlíku nalijte vodu do výšky cca 5 cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Přidejte ocet, vařečkou utvořte vír a do něj vložte 1 rozklepnuté vejce. Vařte 3–4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a odložte do teplé osolené vody. Zopakujte s ostatními vejci. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kapří vývar

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Rybí polévka pokaždé jinak

Přidat komentář